Šta se može očekivati od protesta na Vidovdan?

Šta se može očekivati od protesta sutra?

• Biće mirno i masovno

glasova: 16 42,1%
  • Biće nemirno i masovno

glasova: 4 10,5%
  • Biće mirno i manjeg obima

glasova: 10 26,3%
  • Biće nemirno i manjeg obima

glasova: 8 21,1%

• Ukupno glasova
    38
Ovo je važna informacija, a niko je nije komentarisao.

Da li su sklonili sve, iselili Ćacilend?
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...atora-Cacilenda-ispred-Narodne-skupstine.html

nisu uklonili sve vec deo tamo

mi novosadjani od 20 h to znamo

Oko 19.30 časova, u traci u smeru ka centru grada, ostao je jedan šator, dok je u toku rasklapanje još jednog.

U traci koja vodi od centra Beograda, i dalje se nalazi oko 15 belih šatora.
U kampu ispred Doma narodne skupštine, koji je postavljen uoči skupa "Ne damo Srbiju" na kome je 12. aprila promovisan Pokret za narod i državu, i na kome se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom prethodnih meseci više puta su napadnuti novinari koji su pokušavali da izveste o tom skupu.
Iako se dugo nije znalo ko stoji iza postavljanja šatora i ko su osobe koje borave u njemu, advokat Ivan Ninić nedavno je objavio prijavu skupa "Ne damo Srbiju" ministarstvu unutrašnjih poslova, u kom se navodi da će on "trajati dok ne budu ispunjeni zahtevi" koje je na tom mitingu izneo upravo Vučić.

Prijavu je potpisalo fizičko lice Darko Glišić, inače ministar u Vladi, ali iz nje nije jasno da li se radi o predsedniku Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i ministru za javna ulaganja.

Uklanjanje šatora dolazi i dan uoči studentskog protesta koji se organizuje na Vidovdan, a čiji je jedan od "ultimatuma" upućenih Vladi Srbije, uz raspisivanje vanrednih izbora, upravo i uklanjanje šatora ispred skupštine i iz Pionirskog parka.

Znaci bice mnogo ubacenih grupa,budite oprezni onaj pored vas mozda nije dobronameran. Kako je neko napisao ,sedite ako izbiju neredi i gandijevski mirno sacekajte da prodju.Nikako ne nasedajte na provokacije.
U jbt, ti imas info iz vrha SNS-a o njihovim namerama... cak iako takav info verovatno nemaju ni ti koji navodno treba da idu nevoljno u gomili studenata i protestanata.

U sustine sve ovo je vec poprilicno smesno, pogotovo ako se sutra (vec danas po vasem vremenu) ne desi nista. Kola gomila "infoa" iz prve ruke, od neimenovanih a obavestenih izvora, desava se prevrat, krvoprolice, policija prelazi na stranu protestanata - a kako smo videli 15.marta i pored svih gromoglasnih najava nista se nije desilo.

Jedino sigurno je da je necak moje supruge za ovaj vikend otisao kod njegovog oca (funkcionera opstinskog odbora SNS-a) koji ipak nije mobilisan kao sto bi na osnovu tvoga pisanja ocekivali i da su njih dvojica verovatno vec u zavicaju mu, u Krupnju.
Aj se cujemo sutra,da vidimo sta je tacno. Ova ekipa je bila u Zajecaru,nesto sam i pisao,nisu me ispalili do sada sa informacijama.

Ovo je važna informacija, a niko je nije komentarisao.

Da li su sklonili sve, iselili Ćacilend?
Данас сам баш прошао тамо, али је ограђен шири део и не може да се види чега и колико има. Било је и полиције около.
Đilasov lični portal je pouzdan koliko i Informer. Sačekajmo bar do sutra.

Screenshot_2025-06-28-00-41-48-283_com.instagram.android-1.jpg

Screenshot_2025-06-28-00-41-58-301_com.instagram.android-1.jpg

Slažem se. Inače, mislim da su sklonili deo šatora ne zbog sutrašnjeg skupa već zbog radova koji se vrše na Trgu.

Tu će biti još jedan kružni tok ( niču kao pečurke ). I..ovde stajem da ne odem mnogo u off
Glavno da će Narodna stranka najzad uspeti da oslobodi Srbiju Zagorke Dolovac i njenih marioneta: najzad se pokreće formalno postupak povodom njenog kadra Ćetkovića koji je postavljen na funkciju dok je bio pod istragom za pranje novca, inače, ni vlast ni mainstream opozicija nisu imali nikakvih zamerki oko tog detalja iz njegove biografije.

:kafa:

Naprotiv, mogao bi da se očekuje i mnooogo veći broj, ali kako to postići na Vidovdan sa anarhosindikalizmom i strogo proevropskim biračkim telom? Sećaš se onog od juče-prekjuče, “ako skrenemo udesno oteraćemo građaniste koji čine tvrdo jezgro protesta”?

Mnogo veći broj nego 15. marta?

Ali kapiraš li da je to praktično nemoguće; sledeći put nećeš tako nešto najverovatnije doživeti, jer će se ponoviti tek za možda 50 godina (ako i tada).

To je nešto što se, praktično, samo jednom generacijski doživi.

Baš je sumanuto očekivati da je moguće tako nešto i dostići, a kamoli prestići. I to tako brzo, posle svega nekoliko meseci. Čak i da stavimo po stranu vrućine.

ne lici mi polozaj ruku na aplauz :mrgreen:

a i faca je nekako kenjiva...
Ma taj ne zna ni da aplaudira kako treba. Ne zna da igra košarku, ne zna fudbal, ne zna ni bilijar, pa gde da zna da aplaudira?
Uostalom, koga briga za njega. Ljudi u Niš na njegov miting došli Lukasa da slušaju i svi bi pobegli posle toga, ko u Beograd posle Baje Malog Knindže, al organizatori znali za jadac, pa udvostručili straže oko obora. Nema izlaz, jok bato. Stoji tu, sedi ako imaš gde i slušaj razvojni plan i program pokreta za nešto.

Zelje su jedno, a ocekivanja drugo...Ono sto ocekujem je da ce se nacionalisticka vlast i nacionalisticka opozicija(koja cini vecinu opozicije) dobro istamburati medjusobno sutra, gomnjivim motkama...A da ce malobrojni gradjanska Srbija posmatrati sa strane i razumeti da je kao i uvek najveci gubitnik...Tuzno, ali od prilike ocekujem tu svetu prostotu da prokljuca sutra na Vidovdan....

Vidimo razne najave kako će biti neki pokušaji upada u institucije i nekih većih blokada koje bi posle trajale. Videli smo da se 15. marta protest završio i pre devet sati i da se masa neorganizovano razišla pre vremena zbog nekog zvuka. Da li očekujete da sutra sve prodje mirno ili ne? Da li će biti masovno ili ipak dosta manji skup nego pre tri meseca?
A sta je razlog za protest?
:)

Glavno da će Narodna stranka najzad uspeti da oslobodi Srbiju Zagorke Dolovac i njenih marioneta: najzad se pokreće formalno postupak povodom njenog kadra Ćetkovića koji je postavljen na funkciju dok je bio pod istragom za pranje novca, inače, ni vlast ni mainstream opozicija nisu imali nikakvih zamerki oko tog detalja iz njegove biografije.

To ne mogu da shvate Đilasovi botovi iz SSP-a i PSG-a. Ne mogu ni DS botovi.

Konačno je neko pomenuo Ćetkovića koji je pod istragom. I to je ozbiljno. Pravo mi je čudo što to Marinika nije otkrila.

Kakva policija?pa vise puta su sabotirali vlast,nece da biju studente. Vucic nema poverenja u njih .Ima iskustvo od 5 oktobra 2000,kad je policija presla na drugu stranu. Moj info mora da ide iako nevoljno,znam gde im je zborno mesto ,mislim da ce biti u masi sa ostalim demostrantima,peske se ide preko Brankovog mosta.
Sto bi panduri uopste tukli studente, studenti su za miroljubive proteste. Zavrsavaju ga u 21.30g veceras po vasem vremenu i kraj price sto se tice studentskog protesta. Da li ce neko posle toga da se mlati sa policijom ne znas a da li ce policija da reaguje na to mozemo da pretpostavimo samo. Kao i 15.marta kada su namlatili i uhapsili neke protestante u BGD, kao i kada su opalili i zvucni top po protestantima a ne oo studentima koji su nepostedno pre toga prekinuli svoj protest... cek, kel jesu ili nisu opalili taj zvucni top?

Sto bi panduri uopste tukli studente, studenti su za miroljubive proteste. Zavrsavaju ga u 21.30g veceras po vasem vremenu i kraj price sto se tice studentskog protesta. Da li ce neko posle toga da se mlati sa policijom ne znas a da li ce policija da reaguje na to mozemo da pretpostavimo samo. Kao i 15.marta kada su namlatili i uhapsili neke protestante u BGD, kao i kada su opalili i zvucni top po protestantima a ne oo studentima koji su nepostedno pre toga prekinuli svoj protest... cek, kel jesu ili nisu opalili taj zvucni top?

Otkud u 21 i 30

Back
OSZAR »