Šta se može očekivati od protesta na Vidovdan?

Šta se može očekivati od protesta sutra?

• Biće mirno i masovno

glasova: 16 42,1%
  • Biće nemirno i masovno

glasova: 4 10,5%
  • Biće mirno i manjeg obima

glasova: 10 26,3%
  • Biće nemirno i manjeg obima

glasova: 8 21,1%

• Ukupno glasova
    38
IMG_5286.jpeg

Naravno da je laz da nece biti kontramitinga. Bar 10 000 SNS jurisnika ce organizovano doci na proteste studenata. Jos se ne govori sta ce raditi ali moraju da budu tamo. Dolaze iz vise pravaca,jedan je pesaka preko Brankovog mosta.
Bojim se sutrasnjeg dana.
Sta ce i jurisnici kada imaju policiju na svojoj strani? Plus im treba mozda navijacka grupa Grobara na pocetku jednog kraja Nemanjine ulice i navijacka grupa Cigana na drugom kraju te iste ulice, pa kad krenu da se nadju negde ispred zgrade vlade recimo, svako normalan ce gledati da utekne.

Plus informacija iz prve ruke, sestra od bratove mi supruge poslala sina kod njegovog oca. Njih dvoje su razvedeni, lik je neki funkcioner u zemunskom opstinskom odboru SNS-a a mali danas popodne ( u petak po vasem) otisao kod oca da zajedno provedu vikend na izletu. Pa tako moji Topalovici po tom liku znaju sta se desava kod SNS-a, da li su mobilisani ili ne.

PS.
@mario80 vec zapalio za Austriju, ide kao fora na rasprodaje u Lidl a u stvari kao i 15.marta bezi iz BGD-a. Javlja vam se sa wifija iz AirBN-a.

Vidimo razne najave kako će biti neki pokušaji upada u institucije i nekih većih blokada koje bi posle trajale. Videli smo da se 15. marta protest završio i pre devet sati i da se masa neorganizovano razišla pre vremena zbog nekog zvuka. Da li očekujete da sutra sve prodje mirno ili ne? Da li će biti masovno ili ipak dosta manji skup nego pre tri meseca?

Pa mislim da smo se manje-više svi složili da će biti značajno manji skup od 15. marta.

Strake, ne azumem stvarno čemu otvaranje tj. Nanovo potenciranje tog pitanja.

Bukvalno se svi slažemo ovde oko toga ali stalno se pitam i povlače neke komparacije sa 15. martom. :D A niko to ne očekuje; ni iz vlasti, niti opozicije, pa ni samih ljudi koji dolaze, uključujući i studente.

Na stranu što je leto, pa svakako se ne može očekivati takav broj, čak ni toliko kasno po podne po ovim vrućinama. Nikada leto nije bilo poželjno za proteste.

vlast dovodi situaciju do ivice gradjanskog rata jer po njima se to sutra ocekuje od toboz studentske strane.
svedoci smo i proslog protesta da jevlast svasta lagala , cak i drzavni udar pa nikakav incident.
sada stalno na svim medijima pricaju o sutrasnjim incidentima i planiranom NASILJU (vucicevic to bleji danas citav dan a prethodnih dana ste videli da je isto crtao toboz planove bloakdera...)
posto znamo da se narod medjusobno ne bi sukobljavao bez obzira ko podrzava sns a ko studente blokadere (mnogo veci broj) jasno ej da anrod ne bi isao jedan na drugog.
ali ko ce onda izazvati to nasilje koje vucicevic i rezim pominju ? pa ubaceni elementi- jurisnici, krimosi kapuljasi i poslednji soj sad na kace koji ne prezaju od nicega.
isti oni koji su premlatili devojku bejzbol palicom isti onai koji su premlatili Nevena novinara, u pionirksom parku...
Pionriksi park ih je prepun. Asutra ce svi olosi verovatno biti mobilisani.
dakle jedino oni mogu biti ti koji ce da izazovu nasilje i to ne napadom na studente... sta ako kao i ispred difa u novom sadu urade sve da isceniraju recimo ovaj put na policiju ne dao Bog!?

pa tako daju policiji zeleno svetlo da razjuri sve kao macke sa j.ebista ?
tesk oje razjuriti 300 000 ljudi... osim ako ti jurisnici ne naprave veliko zlo . sta ako idioti pomisleda prepisu nesto sa majdana ? ma strah me je i pomisliti!

vucicevic i bagra deluju veoma opasno, jer najavljuju nasilje. znaju oni dobro da je sutra njima opstanak u pitanju, i da raspisivanje izbora nece biti pa da bi eventualne najave studenata i naroda o neposlusnosti dovele rezim u neizlazni polozaj...
sutra oni brane svoj kriminal i krivicna dela imajte u vidu to, takvi ne prezaju od nicega jer su saterani u cosak sto se vidi i po bljuvotinama od optuzbi koje prepisuju studentima...

sad malo o studentima

posto je taj 15.03 prosao kako je prosao studenti su shvatili da su mnogo toga tad propustili i ovaj put ne zele ispustiti nadu i energiju naroda. ako i ovaj put propuste nece im verovatno biti treceg puta u tolikom obimumu to je jasno i njima
vlast nece da ispuni zahteve o odgovornosti i korupciji to im je jasno. zato su rkneuli traziti vanredne izbore kako bismo promenuli vlast. vlast im nece dati.
znaju da ovak one ide u nedogled. odlucili su se za logiku, grajdnasku neposlusnost u slucjau odbijanja raspisivanja izbora sto je demorkatsko pravo ali i logika s obyirom da vlast idanas pokazuje na najbrutalniji nacin da svojata drzavu i institucije posto je opet na svoju ruku kao i pred 15.03 blokirala javni saobracaj do beograda...

dakle, jasno je sve. na jednoj strani imacemo sutra u beogradu studente i narod uzn jih a sa druge strane rezimske jurisnike i krimose. citav njihov aparat.
nece niko od obicnog naroda koji podrzava sns i kojeih je sve manje i manje (uglavnom starci penzosi koji su kao konji pod amovima) da se biju sa svojim narodom kao sto to nece ni oni koji podrzavaju studente blokadere.

ali kriminalni rezim hoce. ali da bi doslo do nekog sukoba izmedju te dve strane mislim da je nemoguce jer protiv 300 000 ljudi jrusinci nemaju sanse... ali ako ih ubace u redove naroda ostaje im da prave haos...a onda ne znam mozda vanredno stanje vojska na ulcie ko zna sta sve ne...

kriminalac koji je pun krivicnih dela je spreman na sve da se odbrnai pa tako i ovaj nas sistem pun korupcije.

neka nam je Sveti Vasilije u pomoci slava mu i milost!

treba biti svestan u svakom momentu i pribran i ako dodje do tih incidenata i provokatora. POSEDATI NA POD
da se vidi ko bi eventualno napadao policiju.
jer studenti niakda nisu napali policiju niti su to ikada i pomisljali!

Neka gospod Bog sjutra cuva nas narodk oji se bori protiv zla , protivl udila korupcije i kriminala. Koji zeli vanredne izbore kako bi zemlju izvadio iz ruku onih koji je svojataju.

pamet u glavu , pribrano i odmah na POD

nadam se da su redarske sluzbe spremne za sve i za ono posle 21 h pogotovo. i da veterani nece usrati motku kao prosli put i otici na 'klopu oko 18 h a oko 19 sedesio iznenadni napad jurisnika i zvucni top''

pozvali ste narod , mroate misliti nasve i sve ocekivati. samo mirno i cuvajte se provokacija.

Pa mislim da smo se manje-više svi složili da će biti značajno manji skup od 15. marta.

Bukvalno se svi slažemo ovde oko toga ali stalno se pitam i povlače neke komparacije sa 15. martom. :D A niko to ne očekuje; ni iz vlasti, niti opozicije, pa ni samih ljudi koji dolaze, uključujući i studente.

Na stranu što je leto, pa svakako se ne može očekivati takav broj, čak ni toliko kasno po podne po ovim vrućinama. Nikada leto nije bilo poželjno za proteste.
Masovno može biti i 100-150.000 ljudi a to je opet manje od 15. marta. Dok bi recimo 50.000 bilo mnogo manjeg obima.

Reci mu da sam ja već otvorio temu i da nije lepo da moderator zatrpava forum.

I tabu isto.

:mrgreen:

Back
OSZAR »