Počela je blokada RTS-a

Da kao sto to Madjari mogu nasim drzavljanima koji su stekli Madjarsko... Posle 10 godina ne mogu...

Nebitno, ne smaraj me vise o tom liku.
Ne oduzimaju državljanstvo nego ne izdaju dokumenta kada ukapiraju da je prvi pasoš dobijen sa Jo napot,kosonom i igen vokabularom. U početku se lako potplaćivalo i Srbi dobijali pasoš bez da beknu. Ako znaš mađarski i nisi pravio krivična dela bez problema obnavljaš.

Tek ako usvoje novi Orbanov zakon, mogu oduzeti državljanstva za "neprijateljsko" delovanje, a i to samo za nosioce dvojnog od kojih je jedno ne-EU.
U principu on nišani pre svega Soroš ekipu iz SAD, mi mu nismo pretnja, naprotiv. Skoro svi vojvođanski Mađari su prilično pro-Orban i sigurni glasovi, kao što su i Vučiću. Međutim ako Orban progura zakon, kada padne sledeće godine (a prilično je velika šansa da hoće),nove vlasti mogu krenuti u reviziju baš ovih državljanstava.

Poslednja izmena:
Screenshot_20250424_125538_Reddit.jpg

...У наредни 46 сати очекујемо ангажовање већих полициских снага на разбијању блокаде РТС.
Одред жандармерије из Ниша упућен за Београд а спрема се и одред коњице.
Плаћени батинаши такође покренути.
Ми смо у приправности 24ч и овом приликом и све вас молим да такође се организујете.
Посебно је битно време између 03 и 11 часова.
Ветерани нека се јаве својим кординаторима и прате наша упутства за ангажовање.
Носити са собом кишобране дречавих боја јер могу имати велику улогу.
Ми смо итекако спремни и браничемо се до последњег.
Крај приче.

© Јевтић Синиша

https://t.me/s/Uz_Svoj_Narod
https://t.me/Uz_Svoj_Narod/4709

Skup će početi na raskrsnici kod Futoške pijace sa 16 minuta tišine kojima će biti odata pošta stradalima u padu nadstrešnice Železničke stanice u Novom Sadu.
Potom od 12.30 časova sledi nastup DJ-a, što je uvodi deo protesta. U narednim satima će biti blokirana ova raskrsnica.

U 17 časova će nastupiti hor, a potom će u 17.45 časova uslediti obraćanje profesora.

U 18.30 časova nastupiće bend Iskaz, a u 19.15 časova Ritam nereda.

Ono sto smeta blentama je sto nije organizovano pod konac, ali sve te blente ne zele niti da se angazuju , niti da brane slobodu ispoljavanja , niti ustavne slobode, niti da uloze novac, a bez novca nema urednog resavanja problema..

Da das novac i onda taj novac ode pravnicima koji ce da procesljaju dokumenta, gradjevinarima koji ce da procesljaju dokumenta, pismenima koji nisu novinari , jer to su prodane dushe koje mogu da mi pu...... onda bi sve te blente dobile izvestaje uredne i tacno oznacene sta je sta...

Ali niko ne zeli da ulozi u organizovan odgovor i pristup drustvu i onda se desava neorganizovani rezultat.

To sto su se spojile blente, jajare, dupeuvlakaci i prodate dushe, to ide na racun blenti , oni su ti koji su ponovo dali energiju svojim blenta unutrasnjim pristupima i logikama..

I ponovo da napomenem problem Srba je logika, oni ne znaju sta je logika, uopste nemaju ni blizu pojma o tome sta je logika a kamoli da mogu zdravo i tacno da zakljucuju...
Koliko Srba zna sta je konzistentno a sta nekonzistentno u logici? 1 na 100 000 ili manje..

Nadjite mi Srbina kod koga postoji koegzistencija dva pojma....a da nisu odmah opoziti i bipolarni

Poslednja izmena:
Koliko bi kostala odbrana od nereda i od korupcije?

Da li bi ljudi u Srbiji platili tu pretplatu , a da znaju da onda nema blokada, nema ignorisanja problema, nego se sve onda mora kroz debatu, kroz razgovor i argumente a ne bukace i ko je glasniji , braniti na javnim ili javnom servisu....kako vam volja..

Koliko bi kostalo objektivno informisanje, i da li je neko zainteresovan, osim da to bude meteroloski izvestaj, tu verujem da su svi zainteresovani..

Ja mislim da je to, zapravo, i doslovno nemoguće.

Zato je Orban uveo onu tzv. suspenziju državljanstva. Oduzima državljanstva nekome je jako kompleksna i kontroverzna procedura, pa kao kompromis uvedena je oganičena suspenzija, nakon koje se državljanstvo odmrzava za te ličnosti.

Ti i da uradiš najstrašnije moguće stvari, pobiješ na stotine ljudi, opet si državljanin koji ima ustavno zagarantovana prava koja su zaštićena i nekim međunarodnim konvencijama.

Oduzimanje državljanstva moguće je samo ukoliko postoje neke nezakonite mere u okviru samog postupka za sticanje državljanstvo i slično. Pa opet, nijedna država u takvoj situaciji u praksi ne primenjuje te stvari, sem talibanske Crne Gore Mila koja je sopstvenim narodnim poslanicima oduzimala državljanstvo zato što su nezakonito uzeli strano (mislim da u celoj Evropi sličnog primera niakda nije bilo). Ali na to su, tako da kažem, imali zakonski osnov i ticalo se specifično pitanja državljanstva (koliko god retardirano bilo). Da je Peca Popović razneo nuklearnom bombom Cetinje, niko mu ne bi mogao oduzeti papire.
Državljanstvo se ne može oduzeti nekom ko je rodjen u nekoj državi.
Logično - rodjen je tu, to je činjenica koja se ne može poništiti nekim glasanjem ili ukazom.
Onom ko je dobio državljanstvo u državi u kojoj nije rodjen - logično je da može da se oduzme na isti način na koji je i dodeljeno.
Dekretom dato, dekretom oduzeto.

Državljanstvo se ne može oduzeti nekom ko je rodjen u nekoj državi.
Logično - rodjen je tu, to je činjenica koja se ne može poništiti nekim glasanjem ili ukazom.
Onom ko je dobio državljanstvo u državi u kojoj nije rodjen - logično je da može da se oduzme na isti način na koji je i dodeljeno.
Dekretom dato, dekretom oduzeto.

A gde to piše za rođenje?

Peca Popović je bio rođen u Baru 1962. godine, pa mu je opet državljanstvo CG bilo oduzeto.

Studenti blokaderi, koji drže zgrade RTS u Beogradu maltene pod opsadom od 14. aprila, već tri dana ne dozvoljavaju da radnici obezbeđenja uđu u objekte Javnog servisa, zbog čega njima, ali i njihovoj okolini preti ogromna opasnost od požara i poplava, ali i potencijalne tragedije. Sagovornici Kurira naglašavaju da je ovo velika pretnja po bezbednost i apeluju na nadležne organe da reaguju pre nego što se desi do neke nesreće dođe.

Mnogobrojne opasnosti

Naime, studenti blokaderi okupljeni u Takovskoj i na Košutnjaku od četvrtka ujutru ne dozvoljavaju smenu obezbeđenja u zgradama RTS u Takovskoj i na Košutnjaku, zbog čega su ova dva objekta potpuno nezaštićena, a šef odseka obezbeđenja RTS upozorio je na mnogobrojne opasnosti:

- Bez najave pustili su naše ljude da izađu iz zgrade, a onda smenu koja je trebalo da uđe nisu pustili. Obe zgrade su totalno nezaštićene. Preti ogromna opasnost od požara i poplave, kao i aktiviranje automatske centrale za gašenje požara. Apelujem na svest blokadera da može da dođe do katastrofalnih posledica - objavljeno je sajtu RTS.

Bezbednost ozbiljno ugrožena

Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost kaže za Kurir da smatra da je policija u skladu sa službenim dužnostima i ovlašćenjima trebalo da reaguje još na početku blokada, iako razume stav države, ali da smo sada došli do momenta gde je bezbednost ozbiljno ugrožena.

Slažem se.

Back
OSZAR »