- Poruka
- 88.837
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne oduzimaju državljanstvo nego ne izdaju dokumenta kada ukapiraju da je prvi pasoš dobijen sa Jo napot,kosonom i igen vokabularom. U početku se lako potplaćivalo i Srbi dobijali pasoš bez da beknu. Ako znaš mađarski i nisi pravio krivična dela bez problema obnavljaš.Da kao sto to Madjari mogu nasim drzavljanima koji su stekli Madjarsko... Posle 10 godina ne mogu...
Nebitno, ne smaraj me vise o tom liku.
Jel i ova GEJ?
Državljanstvo se ne može oduzeti nekom ko je rodjen u nekoj državi.Ja mislim da je to, zapravo, i doslovno nemoguće.
Zato je Orban uveo onu tzv. suspenziju državljanstva. Oduzima državljanstva nekome je jako kompleksna i kontroverzna procedura, pa kao kompromis uvedena je oganičena suspenzija, nakon koje se državljanstvo odmrzava za te ličnosti.
Ti i da uradiš najstrašnije moguće stvari, pobiješ na stotine ljudi, opet si državljanin koji ima ustavno zagarantovana prava koja su zaštićena i nekim međunarodnim konvencijama.
Oduzimanje državljanstva moguće je samo ukoliko postoje neke nezakonite mere u okviru samog postupka za sticanje državljanstvo i slično. Pa opet, nijedna država u takvoj situaciji u praksi ne primenjuje te stvari, sem talibanske Crne Gore Mila koja je sopstvenim narodnim poslanicima oduzimala državljanstvo zato što su nezakonito uzeli strano (mislim da u celoj Evropi sličnog primera niakda nije bilo). Ali na to su, tako da kažem, imali zakonski osnov i ticalo se specifično pitanja državljanstva (koliko god retardirano bilo). Da je Peca Popović razneo nuklearnom bombom Cetinje, niko mu ne bi mogao oduzeti papire.
Državljanstvo se ne može oduzeti nekom ko je rodjen u nekoj državi.
Logično - rodjen je tu, to je činjenica koja se ne može poništiti nekim glasanjem ili ukazom.
Onom ko je dobio državljanstvo u državi u kojoj nije rodjen - logično je da može da se oduzme na isti način na koji je i dodeljeno.
Dekretom dato, dekretom oduzeto.
Ne pišem o Crnoj Gori - nego šta bi bilo logično i pošteno.A gde to piše za rođenje?
Peca Popović je bio rođen u Baru 1962. godine, pa mu je opet državljanstvo CG bilo oduzeto.