Kako se krade u Americi: Racun za hotelski boravak senatora Lindzi Grahama u Kijevu iznosio je neverovatnih 411.000 dolara

Gleda ove novokomponovane romantične ljubavne serije pa mu sve toplo oko srca. Realnost je da su svi srbi izginuli na solunskom frontu.
да, стварно црња да не може бити кад се погледа уназад
Срби су ко и Руси, доста воле ићи на јунаштво (пут у смрт)

Црногорци су окупирали Србију (заједно са Босанцима). И не чудиме кад све у својим рукама држите а србијански домородци су по нижени! 🤬
Jedi pite nisam smeo ko dete ni jabuku da uberem sa grane koja ulazi u naše dvorište 🤬

да, стварно црња да не може бити кад се погледа уназад
Срби су ко и Руси, доста воле ићи на јунаштво (пут у смрт)
Nama ostala samo nejač sa babama i dedama... Da stvar bude još gora sa 14 godina su išli sa očevima... U smrt.

Nama ostala samo nejač sa babama i dedama... Da stvar bude još gora sa 14 godina su išli sa očevima... U smrt.
Мислио сам о овоме недавно. Колко је ту мртви глава пало само у мојој фамилији идући уназад. Некад је то било мени на понос, то јуначење.
Мртви јунаци су губитак како год да окренеш.

Зашто је то тако?
Није баш да су Срби на другоме терену све најбољи примјерци људског рода али углавном понашају се пристојно, поштено, добро раде итд.

Да, добро си то примјетио "ко сам ја". Одкуда та надувеност?? Обично јако малиб људски и сваки други потенцијали. Мени је то ишло на живце одкад памтим.

Шта ме боли К. "ко си ти" и "ко је тај други усранко ко и ти"!
Биће да тај некакав начин омаловажавања све околине стално постоји, али је био под контролом.
Сада нажалост није.

У неким књигама сам читао, то се води под популарну психологију, да тај који покушава да доминира над околином, да је контролише - у ствари има личну несигурност (мањак самопоуздања), па покушава да се некако смири. Али, то је процес који једе самога себе. Да данас окује сву околину у ланце, сутра би рекао - ланци нису довољни.

Лично могу да сведочим да се Срби из неких крајева (нећу написати одакле) у Београду понашају према остатку Срба свакојако. Раде свом снагом на ономе што су замислили, не обазирући се на последице. Понекад сам покушао да упозорим, да само једна реч може бити довољна да некога "убоде у око". Очекивано, није било освртања на моје речи и проблем је наравно настао, тачно како сам осетио да ће бити.
Чак и према мени је била усмерена једна "напомена"... коју сам ја разумео као "ето, ми дошли, освојили Београд". Нисам одреаговао тада јер нисам склон прављењу буке, али ме је то потпуно уверило у образац који користи друга страна.

Ово време није љубазно, али треба тврдо инсистирати на разговору и разумном понашању.

та такозвана монархија је увелико доприњела 90% зала посље ње.
Зато и тврдим да нисам фантатични рекламер било ког имена које би трбало да постане краљ.

Мислим да је неозбиљно тврдити да је монархија одговорна за грозоту комунизма. Није краљевска породица организовала 27. март - позивницу за наше укључење у рат. Нити су звали стаљинисте / комунисте да се боре или да после рата спроводе једноумље.

Мане наше две династије су на некој другој страни, мада су умеле да мењају историју својим испољавањем. Мане наших династија су:
Обреновићи - погрешан однос према женама (или су имали харем или су бирали погрешну)
Карађорђевићи - потпуно превеликих амбиција (хтели све и потпуно, невољни да се договоре)

Више владара је платило главом због својих уверења или начина управљања државом.

Mašta radi svašta. Kada je sloba pao moja baba je rekla: eee sad će da bude kao u doba kraljevine, bogati će da se bogate još više i uživaju a sirotinja će da crkava od boleština i gladi. A bila sudija živela i u kraljevini i sfrj nikad član komunista :mrgreen:

Kome verovati? Romantičnom aristokrati ili svojim precima koji su ostavili kosti na solunskom frontu? 🤔
Нећемо вређати претке... Али Солунци су Срби који су се изборили за... Југославију... Погрешан циљ, рекао бих.

У класичном стилу Карађорђевића - преамбициозно.

Боље је било стати на линији докле је било православног живља у пристојном броју, а осталима поклонити самосталност, па шта год они са њом учинили.

Нећемо вређати претке... Али Солунци су Срби који су се изборили за... Југославију... Погрешан циљ, рекао бих.

У класичном стилу Карађорђевића - преамбициозно.

Боље је било стати на линији докле је било православног живља у пристојном броју, а осталима поклонити самосталност, па шта год они са њом учинили.

To je bila nasa najveca istorijska greska i zabluda

Зато и тврдим да нисам фантатични рекламер било ког имена које би трбало да постане краљ.

Мислим да је неозбиљно тврдити да је монархија одговорна за грозоту комунизма. Није краљевска породица организовала 27. март - позивницу за наше укључење у рат. Нити су звали стаљинисте / комунисте да се боре или да после рата спроводе једноумље.

Мане наше две династије су на некој другој страни, мада су умеле да мењају историју својим испољавањем. Мане наших династија су:
Обреновићи - погрешан однос према женама (или су имали харем или су бирали погрешну)
Карађорђевићи - потпуно превеликих амбиција (хтели све и потпуно, невољни да се договоре)

Више владара је платило главом због својих уверења или начина управљања државом.
Ја не мислим да би Срби сами икад прихватили Југославију да није било несретни каракурчевића и њиховог југовања. То је нама до тада било толико страно. Срби заправо нијесу никад радо друге примали у своје редове, а ако су и примали, морали су доказати да ваљају. 27. март је Југославија, одговор на Југославију, двије године закашњели српски пуч против Југославије (бановине Хрв. и Павлекове власти), није то имало везе са Хитлером.

О овоме је Дучић писао у емиграцији. И сам до 1941. екстремни Југословен, један је од ријетки који се покајао и бранио свој народ.

Не знам, ја сам одрастао у крајевима ђе се нијесмо својатали са сваким.

I još nešto je baba povremeno govorila: u srbiji ako ne krade otac krade sin, ako ne krade sin krade snaja, ako ne krade snaja krade unuk. Uvek neko krade :hahaha:
снашао се, способан=слагао, украо, отео, преварио, заебао... :eek:

Биће да тај некакав начин омаловажавања све околине стално постоји, али је био под контролом.
Сада нажалост није.

У неким књигама сам читао, то се води под популарну психологију, да тај који покушава да доминира над околином, да је контролише - у ствари има личну несигурност (мањак самопоуздања), па покушава да се некако смири. Али, то је процес који једе самога себе. Да данас окује сву околину у ланце, сутра би рекао - ланци нису довољни.

Лично могу да сведочим да се Срби из неких крајева (нећу написати одакле) у Београду понашају према остатку Срба свакојако. Раде свом снагом на ономе што су замислили, не обазирући се на последице. Понекад сам покушао да упозорим, да само једна реч може бити довољна да некога "убоде у око". Очекивано, није било освртања на моје речи и проблем је наравно настао, тачно како сам осетио да ће бити.
Чак и према мени је била усмерена једна "напомена"... коју сам ја разумео као "ето, ми дошли, освојили Београд". Нисам одреаговао тада јер нисам склон прављењу буке, али ме је то потпуно уверило у образац који користи друга страна.

Ово време није љубазно, али треба тврдо инсистирати на разговору и разумном понашању.
Знаш како, нешто просто као писати ћирилицом је мени узело добрије 30 година да схватим зашто су моји сви то радили.

Потписујем све ове поруке. Тако мало треба да се не буде крме.

Back
OSZAR »