lapsi
Poznat
- Poruka
- 7.242
Kako nije. Suosjećaju za ostavljenom turkinjom, plaču, uzdišu, poistovjete se s njom i noćima ne spavaju brinući se hoće li joj se vratiti.sentimentalni
ali to nije empatija
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako nije. Suosjećaju za ostavljenom turkinjom, plaču, uzdišu, poistovjete se s njom i noćima ne spavaju brinući se hoće li joj se vratiti.sentimentalni
ali to nije empatija
Čak ne mora da bude ni iz empatije, nego prosto projektuju te emocije na sebe, saosećajuTo su sekundarne odlike empatije.
Ako ja sada osjetim negativnu energiju od tebe preko ekrana računara i sarkazam, jesam ja empatična ili antipatična?Čovek može da se veoma brzo potroši, čak i onaj najbolji, u zavisnosti od intenziteta i težine razmene, jer nije robot. Pričala bi još, ali me navodi da iznosim detalje, a to već ne bih želela.![]()
simpatična siAko ja sada osjetim negativnu energiju od tebe preko ekrana računara i sarkazam, jesam ja empatična ili antipatična?![]()
SimpatičnaAko ja sada osjetim negativnu energiju od tebe preko ekrana računara i sarkazam, jesam ja empatična ili antipatična?![]()
Napisala je Serafim definiciju empatije.Kako nije?
Daj definiciju empatije?
Djevojka/žena bez djece nije još oživjela emocije, one oživljavaju u njenoj ulozi majke. Drugačije, suosjećajnije gleda na ljude, događaje, na sve.
Upravo si rekla da imaju osećanja, samo ih ne pokazuju nego sputavaju.Iz prostog razloga jer su odgajani da sputavaju osjećanja i ne pokazuju slabosti.
Imas np dva brata ,na isti nacin odgojeni, jedan veoma emotivan a drugi ne.Emotivni geni? Prvi put čujem!![]()
Što ne znači da ih nemaju. Pokazivanje saosećanja ne mora da bude izraženo rečima već i delima. Empatija nije slabost, već mogućnost nekoga da se "saživi" sa nečijom patnjom i učini nešto da ta osoba manje pati.Iz prostog razloga jer su odgajani da sputavaju osjećanja i ne pokazuju slabosti.
Ne mogu biti odgojeni identično ali to je već neka druga temaImas np dva brata ,na isti nacin odgojeni, jedan veoma emotivan a drugi ne.
Jedan na ćaću, drugi na mater. K‚akav ti je to argument?Imas np dva brata ,na isti nacin odgojeni, jedan veoma emotivan a drugi ne.
Upravo si navela slabost!Što ne znači da ih nemaju. Pokazivanje saosećanja ne mora da bude izraženo rečima već i delima. Empatija nije slabost, već mogućnost nekoga da se "saživi" sa nečijom patnjom i učini nešto da ta osoba manje pati.
Zašto je slabost shvatiti nečiju patnju??Upravo si navela slabost!
Ima sigurno uticaja genetikamislim da je dokazano da se deca rađaju sa nekim moralnim kompasom, koliko to tačno ima veze sa empatijom jebbem li ga...
da, zasigurno ima onih koji se rađaju empatičniji od drugih, prosta genetika
Ako ne plaču samo, nego i brinu onda je to ipak nekakva empatija. Sad što je izazvana iz predstave je drugo pitanjeKako nije. Suosjećaju za ostavljenom turkinjom, plaču, uzdišu, poistovjete se s njom i noćima ne spavaju brinući se hoće li joj se vratiti.
Saživljavanje sa ljudskom patnjom nije prirodno. Svako je sebi na prvom mjestu, tj. trebalo bi tako da bude.Zašto je slabost shvatiti nečiju patnju??
NetočnoRijetki su mškarci kojima prevladava empatija.
Zašto brkate simpatiju i empatiju? Simpatija je površno, trenutno osjećanje, dok je empatija nešto duboko, što ponekad i boli.
Upravo je to ono što nas odvaja od životinja.Saživljavanje sa ljudskom patnjom nije prirodno. Svako je sebi na prvom mjestu, tj. trebalo bi tako da bude.
Može da ti bude žao, da pokušaš pomoći, utješiti, ali saživljavati se, to je već problem.
Iz prostog razloga jer su odgajani da sputavaju osjećanja i ne pokazuju slabosti.
Jeste. Druga i veoma opširna tema. Reci Sari da je otvori.Zbog takvog odgoja imamo i daleko veci broj samoubistava kod muskaraca u odnosu na žene. Raspodela je oko 75:25, odnosno 3:1.
Ali to je druga tema....
Au breSaživljavanje sa ljudskom patnjom nije prirodno. Svako je sebi na prvom mjestu, tj. trebalo bi tako da bude.
Može da ti bude žao, da pokušaš pomoći, utješiti, ali saživljavati se, to je već problem.
Pa upravo to , znaci nije nauceno nego je genetika u pitanju.Jedan na ćaću, drugi na mater. K‚akav ti je to argument?
Jedan učio od ćaće, jedan od matere.Pa upravo to , znaci nije nauceno nego je genetika u pitanju.
Gdje sada nađe životinje da ubaciš u raspravu‚?Upravo je to ono što nas odvaja od životinja.