igi192
Buduća legenda
- Poruka
- 29.549
Nije isto ni slično ..Ovde je kočenje takvo da se pale stop svetlaI ja isto po gradu vozim maltene bez kočnica, znači li to da bi trebao stalno da ih rasklapam i čistim kako ti reklamiraš?![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije isto ni slično ..Ovde je kočenje takvo da se pale stop svetlaI ja isto po gradu vozim maltene bez kočnica, znači li to da bi trebao stalno da ih rasklapam i čistim kako ti reklamiraš?![]()
Kočenje ali ne kočnicama ..pogledaj video goreMa nemoj kočenje i pale se stop svetla? I njih isto treba rasklapati i prati svako malo?![]()
Ti očito ne razumeš Engleski..Tako da nema razloga da ti kaćin klipove ..Uzmi probaj Teslu i uključi one pedal drive , regeneraciju na max pa ćeš videti koliko je kočenje u EV i da ti kočnica ne treba u 99% slučajeva Sva vožnja se radi sa papucicom za gas ,zato se i zove tako ..Nema potpomaganja koči toliko da upozorava ove iza stop svetlom ..Nije ni slično kao kod SUS motora ..Nisam ja tebi rekao za 2g na tom tvom autu već je normalno da se kočnice pogledaju nakon 15g vožnje..Pa što si mni savetovo da treba kočnice da rasturam svake dve gofine? Ili bilo ko drugi? Što širiš dezinformacije? Kočnice kod EV vozila su identične kao kod svih drugih vozila sem što su kod ev potpomognute generisanjem el energije prilikom usporavanja a ne kočenja kako ti to naravno pogrešno predstavljaš.
Ne samo za EV ..nađi gde sam napisao da se na novim autima trebaju raturati kočnice svake 2gNeću ja ništa da uključujem ti si ovde na forumu prodavao maglu o kočnicama koje treba da se rasturaju i servisiraju svake dve godine. To si isto pričao i za moj auto i da ga ja navodno ne održavam. Automobil kakav je izašao iz fabrike uredno prolazi svake godine tehnički pregled bez ikakvih problema. Bolje nađi neki pošten posao umesto što zamajavaš ljude.
Tvoj auto je 15 godina star i taj komentar stojiNeću ja ništa da tražim brabonjao si svako malo kako ne održavam auto, ne servisiram kočnice svake dve godine bla bla bla.
Provalio sam i da danas svali majstor čim te vidi hoće odmah da menja sve diskove i pločice.
To vam je izgleda fora da pelješite narod koji se slabije razume u automobile.
To si pisao i kada je imao 6 godina i 8 i 10Tvoj auto je 15 godina star i taj komentar stoji
Nemaju svi a i zavisi od veličine motora koliko je kočenje..Na Tesli AWD ti kočnica uopšte ne trebaMoja zena vozi Nissan Leaf, elektricni auto. Da, el.motor koci = regenerative braking, koji ima dva nivoa podesavanja. Ovaj drugi bas dobro usporava, da bi vrtio vise generator, ali opet ne moze bez kocnica full stop.
Dakle, kocnice su manje u upotrebi, ali dovoljno da "obrisu" oksidaciju sa diskova.
Ne stisces ništa već pustas gasTo ako jajariš ali da stisneš jače kočnicu naravno da se aktiviraju kočnice. Ostaje opet enigma zašto ti igi insistiraš da se rasturaju i čiste kočnice svake 2 godine![]()