Veiiki servis

Ne može samom zamenom karika rešavaš na kratko problem jer već ima zazor cilindar/klip. Ne poskupljuje mnogo da se sve uradi. Veliki je to posao jeftinije ti drugi motor da ubaciš ako ti to smeta.

Često motor propada usled loših dizni koje cure gorivo, razređuju ulje i onda se ono sagoreva.

Dizne i turbinu lani menjo auto ide ko metak.
Ali eto toliko trosi(ne smeta mi uopste samo odkomentarisah).Drzim ga uvek na pola sipke i bude sve ok.
Negde procitah na netu slucajno neko nekome napisah a da li ti je sipka za ulje orginalna hahahahaSetih se da je orginalnpukao pre ,6/7 god i majstor stavio drugu sipku za ulje.
Ma da,ne isplati se ulagat teram tako dok ne krene da pije vece kolicine ulja.
Jeste Mario drugi motor ali kako da provalimo jel ok motor i ja i majstor?
On nece odgovarati ako i taj koji stavi pocne piti kao i ovaj.
Ali u sustini mozda mu je i realno da pije toliko ti krsevi.
Majstor kaze na tolikoj km mora polusintetika opet neko kaze ne valja mu 10 w ,40.
A jbg 5 w mu vise ne odgovara.E sad steti li sta bregastu i sta jos ko to zna.
Ne mozes sve ugoditi.

Nisam je merio,ali auto vuče ko lud i ne deluje da je izgubio kompresiju.Obično dospem kada idem na put do vrha.1000 km npr padne izmedju vrha i sredine.Neko kaze da je max /minimum 750 grama a meni pre deluje da je litar.Boga pitaj.

Zahvaljujem Dlugomire.A nemam servisne star je auto.
Da li postoji ikakva mogucnost da se na oko moze odrediti kada raditi veliki?
dobro ok radi se od 60/100.000 kako ko.
Ono tipa vidis kaiseve nisu iscpucali itd?
Npr u Sloveniji mehanicari kazu 100.000.
kod nas 60.000.

Veliki servis se uvek radi ako ne postoji nikakva servisna istorija. Motor koji troši litar ulja na 1000km se smatra potpuno potrošenim.

Vizuelnom kontrolom kaiša se ne sprečava njegovo pucanje usled starosti i trulog karkasa koji se ne vidi.

Za to sto odmah srkne, moze biti i filter ulja da se natopi. Naravno ako je promenjen. A posle ako srce ...

Kod mene, 2.0Hdi, na oko 10000km, dosipam mozda do100g. Ni to ne bih nego kada stoji dupetom niz nizbrdicu auto. Mozda se slije ulje pa me prilikom paljenja opomene. Pre 5-6god. me opomenuo, pa sada pre neki dan. Znam da se provera vrsi na ravnom. Pa i ne obracam toliko paznju da li je na ravnom ili me opomene dok je na nizbrdici. Jer ionako na oko 10K/km radim mali servis. Sada je vec vreme za veliki pa ce to sve ujedno biti reseno. Inace je sada na 350K/km.

Back
OSZAR »