Slusaj ti,mala...ne podmeci mi ono sto ja nisam rekla.
Ugled neke drzave je vrlo relativan pojam.
I uopste nema veze sa ovim o cemu ti pricas.
Samo vojna moc danas daje "ugled".
I Hitlerova Njemacka je nekom bila ugledna.
Ali ti to ocigledno ne kapiras.
Nego prvo nauci se ponasati pa onda otvaraj teme o ugledu drzava,jer kao sto vidimo,nisi jos savladala ni kulturu dijaloga,a brines o tudjem ugledu.
Uzmimo da je drzava firma..
Tako ce lakse biti objasnjiti ....
Firma moze biti uspesna a prilicno bezosecajna, jer je ne interesuju sitne zrtve, pojedinci koji su kolateralna steta u putu ka uspehu...
Firma moze biti ugledna, kao IBM npr, koji moze da trazi cenu za svoje proizvode kako hoce ali je ipak lider i pojam za kvalitet bio dok je postojao...doduse i sad gde postoji opet drzi neke norme...
Firma moze biti i neka propaganda kako se i dobija kad pustis da narod tumaci i analizira firmu , pa onda moze konkurencija da potura sve i svasta kao istinu..
3 manipulanta ocrne firmu , narod se primi i firma pukne, npr prica da zlatiborac u kobasice stavlja crkotine uvezene sa kosova i da to cini preko pola njihove proizvodnje cajnih kobasica koja je ozbiljno ostetila zlatiborac kao firmu....
Od elitnog proizvodjaca pre te zvake , postali su firma koja se kupuje kad je proizvod na nizem rangu cena...
Carnex i ostali nisu imali lose price o njima ali je par serija proizvoda bio tako loseg kvaliteta da je ono neverovatno , SREM sid mesna industrija koja je dobila zabranu za kvalitet svojih proizvoda , konzervi je 5x bolji kvalitet i ukus nego carnex neke serije, ono je bogu plakati , cak i da si navikao da mozes da jedes budjave konzerve u vojsci ono ne mozes da jedes, a nije bas ni cena niska..
Danas se ugled kreira medijski , otud veliki ugled Vucica, ne zbog zasluga koje je ostvario , niti zato sto je organizacioni strucnjak, kad se setim njegovog objasnjenja plana zasto su seljaci suvisni u Srbiji a jeftinije je imati arapske seljake i opet seljaci glasaju za njega, nemam ni malo deleme da li treba zaliti takve glasace i seljake uopste...covek vam objavio rat a vi ga podrzavate, ok, ...ko sam ja da vama otvaramo oci , niko...