Studenti pozvali građane na MASOVNU OBUSTAVU RADA

oni se zrtvovali i sada came po zatvorima a ti tako?
zasluzila SI 🥪

ne jedem ugljene hidrate. to prvo, a drugo to je vas problem svako ko nije sa vama, protiv vas je. a to je i problem druge strane. mozda nije lose da onaj meteor zaista padne, pa da idemo u kameno doba i sve jovo nanovo.
inace slazem se sa fortresom, ako hocete obustavu koja utice na drzavu prvo moraju da obustave uhlebi koji rade na vitalnim mestima, a ne mi iz privatnog sektora.
cao

ne znam koju iluziju oni zive. :lol: mogu ja sa njima da blejim na barikadama ceo dan, ali pod uslovom da me izdrzavaju i daju mi odgovarajucu platu na mesecnom nivou...isplata nedeljno.

Ja ne znam ko ih savetuje, ali to je nemoguće da se desi. Mislim... Dragi naši mladi ljudi... studenti, ....... o čega mislite da ljudi žive?

Ali pitanje: ima li ko ko će od 1. jula prestati da radi? Jer, savetovali su mnogi profesore na fakultetu da izdrže bez plata i ne rade, pa da vidim sad ko će još da prestane da radi? Ima li koji blokader sa foruma?

ne jedem ugljene hidrate. to prvo, a drugo to je vas problem svako ko nije sa vama, protiv vas je. a to je i problem druge strane. mozda nije lose da onaj meteor zaista padne, pa da idemo u kameno doba i sve jovo nanovo.
mislis u kamenom bi bilo "neopredeljenih"?
inace slazem se sa fortresom, ako hocete obustavu koja utice na drzavu prvo moraju da obustave uhlebi koji rade na vitalnim mestima, a ne mi iz privatnog sektora.
cao
ja delim ljude samo na one sa i bez savesti - 100 studenata je uhapseno, onaj sa konjskom glavom preti batinama, urgentnim - poslednji je momenat za budjenje

Ja ne znam ko ih savetuje, ali to je nemoguće da se desi. Mislim... Dragi naši mladi ljudi... studenti, ....... o čega mislite da ljudi žive?

Ali pitanje: ima li ko ko će od 1. jula prestati da radi? Jer, savetovali su mnogi profesore na fakultetu da izdrže bez plata i ne rade, pa da vidim sad ko će još da prestane da radi? Ima li koji blokader sa foruma?
Bre komšinice, tastatura eevolucija ovde. Ili iz inostranstva lože ljude. Može, ko ima sponzora, većina nema.

Poslednja izmena:
mislis u kamenom bi bilo "neopredeljenih"?

ja delim ljude samo na one sa i bez savesti - 100 studenata je uhapseno, onaj sa konjskom glavom preti batinama, urgentnim - poslednji je momenat za budjenje

nisam neopredeljena, meni se ne svidja stanje u srbiji, jer kao sto rekoh radim u privatnom sektoru i ne zivim u nekom uljuljkanom i iluzornom svetu, a u vezi sa tim sa itekako svesna sta se desava oko mene. ali da to promenim ne mogu, to nije u mojoj moci da menjam svet, vec je to u moci onih koji su se prodali radi posla u drzavnoj firmi. s druge strane ove i ovakve blokade nisu resenje..mozda i jesu, zaista ne znam. ali trenutno ne deluju ako resenje, jer blokiranjem ulica blokaderi ne stete vucicu, nego ostalim ljudima. a mnogi kao ja i ne pisu nigde, nego samo posmatraju. ako s eovo ne zavrsi i ako s ekonacno raspisu izbori, posle nemojte da se cudite maloj izlaznosti.

citala sam tvoje postove na nekoj temi i tacno si obrazlozila probleme. pogotovo to sto se porede ovi protesi sa 5.10. sto je neuporedivo. mi smo tada iza sebe imali i bombardovanje,a niko nije hteo da zivi ko u iraku ili jemenu ili gde vec. mislim da je to tada i srusilo slobu tjah izvelo narod na ulice (srusilo je ono u pozadini). ovo sad je mrcvarenje. 15.03. gle cuda ja sam radila :lol: ali bas sam bila besna jer sam htela na proteste, jer sam ocekivala nesto veliko kao sto je bio 5.10. i posle toga se razocarala, ali ovo sad je bas mrcvarenje koje deluje da ce ici u nedogled.

Studenti pozvali građane na MASOVNU OBUSTAVU RADA​

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti u blokadi pozvali su građane da od utorka, 1. jula, stupe u masovnu obustavu rada.

Kako su naveli, građani su se ujedinili oko tri zahteva - raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, raspuštanje "skupa" u Pionirskom parku i oslobađanje nepravedno privedenih studenata.

- Sve puca po šavovima. Nelegitimna vlast, na čelu sa tiraninom Aleksandrom Vučićem, do sada neviđenom represijom i primenom policijske brutalnosti nad svojim narodom, pokazala je svoje pravo lice - navodi se u objavi FDU u blokadi.

U objavi se dodaje da je MUP 28. i 29. juna, združeno sa službama državne bezbednosti, uhapsio više od 100 studenata koji su učestvovali u pripremi i realizaciji Vidovdanskog skupa, a najavili su još mnogo budućih "neosnovanih hapšenja i procesuiranja po hitnom postupku".

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/618297/studenti-obustava-rada.html

Šapić se prvi pridruzio obustavi i iskljucio sav GSP jos pre 4 sata... :maramica:

Tako da sutra niko nece ni moci na posao...Šapić sredio :ok:

...

pa nije u redu tako pisati
Gomilu ljudi ćete odbiti od studentske liste tim fanatizmom
Ljudi žele da rade i da sve funkcioniše, to je normalno
mi cemo ih odbiti? znaci da ti nikad nisi ni bila za njih, vec si se prosto nasla tu gde jesi, na univerzitetu

100 studenata uhapseno, a mi sada trebamo da gledamo tvoje ili zlozi-jino stanoviste? a ova deca neka trunu po zatvorima, ili neka im lome rebra uz navijanje onog sa konjskom glavom? i sad ste vas dve razocarane?

mi cemo ih odbiti? znaci da ti nikad nisi ni bila za njih, vec si se prosto nasla tu gde jesi, na univerzitetu

100 studenata uhapseno, a mi sada trebamo da gledamo tvoje ili zlozi-jino stanoviste? a ova deca neka trunu po zatvorima, ili neka im lome rebra uz navijanje onog sa konjskom glavom? i sad ste vas dve razocarane?

Ti si naprosto prost. fukcionišeš po binarnom principu.

Gomilu ljudi ćete odbiti od studentske liste tim fanatizmom
Ljudi žele da rade i da sve funkcioniše, to je normalno

ono sto mene konkretno mnogo zulja jeste to sto mi nemamo iste uslove rada kao ovi iz drzvanog sektora. pocevsi od radne prijave, preko potkradanja godisnjeg odmora do toga da popizde svi kad odes na bolovanje. u zakonu sve lepo pise, ali to se ne postuje. meni je to konkretno rak rana. a inspekcija rada najcesce okrene glavu na drugu stranu, a to su upravo oni primljeni preko veze. tako se vrtimo u krug. zato i napisah ja nemam moc da zaustavim drzavu jedan dan. plus mnogo je vlasnika vezanih za sns koji ne dozvoljavaju da se ne radi...pa eto i tog 15.03 mi smo radili. tjah vis ene radim tamo, ali ok tad sam radila.
ako ti kazem da je bolje da sam otisla ovo leto u hrvatsku na sezonu mozes da pretpostavis u kom sam sektoru. :lol:

Back
OSZAR »