Шта мислите, ко ће бити српски ЕУ функционери у Бриселу кад Србија уђе у ЕУ?

Пуно је наших комшија са свих страна који су функционери у заједничким органима Европске уније.

Нпр. Ирена Јовева :heart: је посланик у Европском парламенту, словенка Марта Кос је помоћник Урсуле за проширење ЕУ,пре ње је био неки Мађар,

неки Мађар из Бојбодине је био (а можда још увек) посланик Орбанове партије у ЕП.

Ту су и многи Хрвати, Словенци, Мађари, Румуни (нпр. Тужитељка Лаура Ковеши), Бугари (има нека Цветалинова, она је негде неки рацку...).

И многи за које не знамо, јер не пратимо.

Шта мислите, ко ће бити Срби у Бриселу после 2029. (ако собалимо Вучића 2025-2026. а ако не, онда после 2035)?

У Европском парламенту ће на изборима добро проћи неки евроскептик, а то је и најудобнија позиција.

Хоће ли Србин или Српкиња, или Румунка из Србије бити, нпр. Комесар ЕУ или неки битан фактор у Бриселу, подељеном граду?

Комесар за слободну трговину - Ђанг-Ву Провизија
Комесар за хармонизацију печења и ракије - Рамајана Шљивић
Комесар за литијум - Чет Бот 1389.3

Моја констатација јесте да си ти идеолошки затрована, па мислиш да тамо негде, само зато што су нам непријатељи, да они пропадају.

Европа не пропада, нити чланице ЕУ. Постоје проблеми, али ти проблеми нису везани за ЕУ. Нпр. мигранти. Ти мигранти би у тим земљама били подједнако и да ЕУ не постоји. Или нпр. спорији привредни раст. Привредни раст развијених земаља се нормално успорава јер нема више места за раст, а то би било исто и да ЕУ не постоји и да никада није постојала.

Опет, смешно је да ми, који живимо у држави која је распад, да се ми смејемо пропасти ЕУ и земаља ЕУ јер неке од њих имају мигранте. Имамо их и ми, у далеко мањој мери, сразмерно томе колика смо рупа у односу на њих. Многе земље ЕУ и немају мигранте. Нити је ЕУ рупа која пропушта мигранте. Нпр. Пољска нема мигранте и ЕУ им не смета да затворе границу ако желе. Не чух да се неко у Словенији жали на мигранте. Тамо су и даље мигранти Срби и босанци (и Македонци, као нпр. наша лепотица Ирена Јовева).

ЕУ је Србију трајно искључила из европских, западних и демократских процеса.

Владалац је то укапирао, за разлику од тебе и ових осталих другосрбијанера- из опозиције, да би радио све оно од чега пиздите...:manikir:

Ово са мигрантима није тачно.
Земље које одбију да приме азиланте плаћају казне.
Мађарску су ребнули 200 милиона у комаду,
плус, ако касне са уплатом, милон евра дневно:

Asylum policy: Hungary is ordered to pay a lump sum of 200 million euros
and a penalty payment of 1 million euros per day of delay for failure to
comply with a judgment of the Court of Justice
https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2024-06/cp240099en.pdf

Па шта?

То је сића. Ми ћемо за литијум да платимо милијарду и по... :kafa:

Неће ни Владалац ни Брнаба

sa ovakvom svaštarskom i adhok politikom od danas do sutra teško da će ući bilo gde...zna se da svaka zemlja ima neku politiku i pravac i smer a vučić vodi svaštarsku politiku...malo pregovara sa kutijem i potpisuje sporazume malo sa eu i uzima pare od njih mal kinezima daje rudna bogatsvtva mao rusima daje energetski potencijal zemlje ...a to je ništa zna se da u svakoj firmi mora da se zna za šta je ko zadužen a ne da se svaštari kao i u životu..tako d aje ta vučićeva politika osuđena na propast on misli da svakog može da laže i da tako pliva i kupuje vreme
Из угла ЕУ Србија иде добрим путем од ЕУ

Mi smo za EU isto što i zato sve ostale u svetu. Mi smo za njih nebitna zabiti gde dolaze samo da se igraju politike i ućare nešto. EU, Rusiju, Kinu, SAD i te velike igrače treba odjebati što pre. Ni jednu jedinu zemlju na svetu nije razvio i sredio neki strani faktor i glupo je misliti da ce se desiti to nama.
Mislim da grešiš.Drugu i treću treba držati što bliže sebi jer nas tada ne mogu mnogo cimati ostali iz EU ekipe.Vidiš li da Nemačka posle 80 godina ponovo zvecka oružjem.

Mislim da grešiš.Drugu i treću treba držati što bliže sebi jer nas tada ne mogu mnogo cimati ostali iz EU ekipe.Vidiš li da Nemačka posle 80 godina ponovo zvecka oružjem.
Po mom mišljenju sa Rusima i Kinezima treba da smo na distanci. U ekonomskom smislu nas dave još gore nego EU. Svu tu njihovu deklarativnu podršku nam novčano skupo naplaćuju. Majdanpek i Bor su faktički kineske teritorije, Smederevo je uništeno, u Kostlcu su nam izmuzli velike novce tako da o Kinezima sve najgore. Rusi nas naftom i gasom drže pod većom kontrolom nego EU. Mi od sve te saradnje imamo samo da otplaćujemo kredite sa masnom kamatom. Sva ta silna zaduživanja, prodaje zemlje i resursa zatim ona čuvena kupovina rashodovanih mitova 29 nas debelo košta i utiče i te kako na naš loš životni standard. O tome kako kineske i ruske službe vrsljaju ovde je izlišno i govoriti.

Onda ćeš morati da trpiš poniženje da su Crna Gora, Kosovo, Albanija, Makedonija svi u EU a ti nisi.

Ta fešta počinje 2028. pa ti i Neandrej zauzimajte pozicije

Ја као великосрбин нећу моћи да поднесем то понижење, те ћу морати да се преселим у неке српске земље које су чланице велике европске породице.

Двоумим се између Требиња (кад Српска уђе у ЕУ) или Боке Которске, српске невесте Јадрана.

Биће ми досадно зими, али...јбг....

I ja sam rastrzana između dileme da želim imati EU beneficije, ali istovremeno ne želim da moji Dušmani iz YU imaju te iste beneficije.

Možda je onda najbolje odgađati EU članstvo pošto sam ja ionako besmrtna kao Damon Salvatore

Сви они имају пасош своје матичне државе. Само што они то не зову пасош, већ путовница. А нама ке.њају да ЕУ не ваља. Баја Мали Кринџа први.

Једино Тихи од ових наших другара са крсте нема путовницу.

Он је корисни идиот у тој причи.

Po mom mišljenju sa Rusima i Kinezima treba da smo na distanci. U ekonomskom smislu nas dave još gore nego EU. Svu tu njihovu deklarativnu podršku nam novčano skupo naplaćuju. Majdanpek i Bor su faktički kineske teritorije, Smederevo je uništeno, u Kostlcu su nam izmuzli velike novce tako da o Kinezima sve najgore. Rusi nas naftom i gasom drže pod većom kontrolom nego EU. Mi od sve te saradnje imamo samo da otplaćujemo kredite sa masnom kamatom. Sva ta silna zaduživanja, prodaje zemlje i resursa zatim ona čuvena kupovina rashodovanih mitova 29 nas debelo košta i utiče i te kako na naš loš životni standard. O tome kako kineske i ruske službe vrsljaju ovde je izlišno i govoriti.
U kom smislu su faktički kineske teritorije?Mrziš kineze?Da ti dovedemo švabe,engleze,hrvate?Koji su ti miliji?Ta tvoja priča o prodaji zemlje i resursa mi je već poznata,ali ne i istinita.Nije to baš tako,mnogo su oni uložili tamo.

Прво треба да будеш на дистанци са СНС ботовима.

Овај горе је ботина која куца директ из Ћациленда.
Samo se ti pravi pametan.Primetio sam da si okrenuo ćurak naopako u poslednjih par dana.Šta se to desilo sa tobom?

U kom smislu su faktički kineske teritorije?Mrziš kineze?Da ti dovedemo švabe,engleze,hrvate?Koji su ti miliji?Ta tvoja priča o prodaji zemlje i resursa mi je već poznata,ali ne i istinita.Nije to baš tako,mnogo su oni uložili tamo.
Za razliku od tebe ja idem na reku Pek u koju su kinezi uložili mnogo i živim i radim u ovom kraju Srbije. Kinezi su tukli naše aktiviste u Boru ako ti nije poznato i minirali planinu staricu. U Kostolcu su nam za jedan tremo blok tražili prvo 400miliona asad ce da nas tuže i da traže oko 1.6 milijardi. Poenta je ne dovoditi nikakve strane investitore ali za tebe postoji samo istok ili zapad. Znaš, postojeće elektrane smo sami napravili pa smo mogli i ovaj blok jer je to nije ništa posebno tehnološki napredno. Ti kineze dovedi u tvoju kuću kad ih tako voliš. Veću stoku od naroda nisam sreo od tih nepismenih agresivnih i podlih lopova.

Za razliku od tebe ja idem na reku Pek u koju su kinezi uložili mnogo i živim i radim u ovom kraju Srbije. Kinezi su tukli naše aktiviste u Boru ako ti nije poznato i minirali planinu staricu. U Kostolcu su nam za jedan tremo blok tražili prvo 400miliona asad ce da nas tuže i da traže oko 1.6 milijardi. Poenta je ne dovoditi nikakve strane investitore ali za tebe postoji samo istok ili zapad. Znaš, postojeće elektrane smo sami napravili pa smo mogli i ovaj blok jer je to nije ništa posebno tehnološki napredno. Ti kineze dovedi u tvoju kuću kad ih tako voliš. Veću stoku od naroda nisam sreo od tih nepismenih agresivnih i podlih lopova.
Otkud ti znaš odakle sam ja i gde idem,a gde ne idem?Jel pod aktivistima podrazumevaš ljude koji su hteli da ih spreče da rade,ili ih možda potkradali?Kod njih toga nema,oni su strogi po tom pitanju.Inače,evo ti jedan tekst pa pročitaj .
https://istmedia.rs/u-narednih-seda...ru-najavile-ulaganja-do-pet-milijardi-dolara/
Uporedi ovaj tekst sa pričama iz svog kraja,ili pronađi podatke o novoizgrađenim objektima u samom gradu Boru,koji je inače bio pred zatvaranjem.Kažeš za kineze da su stoka,nepismeni i agresivni,lopovi?Kako nazivaš onda ove naše veseljake što blokiraju fakultete i saobraćajnice,ili ove što gađaju jajima funkcionere lokalnih samouprava,škola i bolnica?

Otkud ti znaš odakle sam ja i gde idem,a gde ne idem?Jel pod aktivistima podrazumevaš ljude koji su hteli da ih spreče da rade,ili ih možda potkradali?Kod njih toga nema,oni su strogi po tom pitanju.Inače,evo ti jedan tekst pa pročitaj .
https://istmedia.rs/u-narednih-seda...ru-najavile-ulaganja-do-pet-milijardi-dolara/
Uporedi ovaj tekst sa pričama iz svog kraja,ili pronađi podatke o novoizgrađenim objektima u samom gradu Boru,koji je inače bio pred zatvaranjem.Kažeš za kineze da su stoka,nepismeni i agresivni,lopovi?Kako nazivaš onda ove naše veseljake što blokiraju fakultete i saobraćajnice,ili ove što gađaju jajima funkcionere lokalnih samouprava,škola i bolnica?
Nemaš ti pojma sve dok se informišeš na sns portalima. Kinezi su strogi komunjarski kolonijalni lopovi i ništa više.

Back
OSZAR »