Pa evo ja mogu to da odradim, i naravno ne sam, nego napravis tim, ali problem je , nijedan rezim te nece trpeti kao trosak dok to radis..
Jedna je cena prodati generalstab, to je sica, a druga napraviti novi sistem sigurnosti u gradu..
Jedno je kad se daju silna skladista u brdima oko Beograda, pricam o lestanima i bubanj potoku i to se razrusi , a drugo je ako ti moras ponovo da ih pravis jer je tu bilo artiljerije da se brani Beograd posteno , ne zaebancija....da ne otkrivam kako je to bilo dobro odradjeno , ja sam slucajno otkrio koliko je to dobro odradjeno...bas slucajno , nikad meni ne bi palo na pamet da je to kod nas odradjeno , a pali bi mi na pamet betonski bunkeri , skladista u brdu i slicno , to posle valter brani sarajevo padne svima na pamet, ali ne i ono sto je postojalo oko BG...
Mozda nesto jos uvek postoji...ne znam, ja kao civili sigurno nemam pristup najvisem nivou , a straza i obicni vojnici i nemaju pojma o tome sta sve imaju u krugu 2 ili 1 u bubanj potoku...Ja sam bio u bubanj potoku redovan vojnik neko vreme pa nisam imao pojma za neke stvari , dok nisam dosao u situaciju da dobijem pristup ...
Tako da napraviti selekciju , pa pozitivnu selekciju kosta puno, pa organizaciju pa dobru organizaciju pa odrzivu samoodrzivu organizaciju , to jos vise kosta..
Pa posle to uciniti manje poznatim a efikasnim, tajnim a ne neupotrebljivim, to dobro vremenom ne mora da kosta...
Ali sve to kosta puno kad se gradi nego kad se razgradjuje..