„Ruski Perl Harbor“ – iznenadni ukrajinski napad dronovima pogodio nuklearne bombardere

• Začetnik teme Začetnik teme Perun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
да су ишта научили не би им се дешавало ово све задњи 4 године
к. од овце. Погледај по телеграму, многи Руси добровољци ратују од првог дана, неки и од 2014. полако дижу руке од свега.

Проблем нијесу Укри него советски Крмељ.
ako u rat udjes silovito potrosis svu municiju za mesec dana sta ces posle? a treba ti godinu dana da obnovis potroseno? sta 's posle da bacas nukl. bombe? svet da te zamrzi?

sad ce morati da eliminisu teroriste, jer oni nece stati, ali ja sam jos na pocetku govorio da se stvari moraju nazvati pravim imenom, kakva crna denacifikacija, i bakraci, kako to, istorija pomaze svo? nikako! nazoves stvari terorizam, i onda nema pregovora, mirovnih navlacenja i slicne gluposti, vec je koncept potpuno drugaciji, vojnik nema sta da uci istoriju, njegovo je da izvrsi zadat cilj
ukraine eliminisati

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u nedelju napisao na X, ranije Tviteru: „Šef Službe bezbednosti Ukrajine Vasil Maljuk podneo je izveštaj o današnjoj operaciji. Apsolutno briljantan rezultat. Rezultat koji je postigla isključivo Ukrajina. Jedna godina, šest meseci i devet dana od početka planiranja do efikasnog izvršenja. Naša operacija najdugometnijeg dometa. Naši ljudi koji su učestvovali u pripremi operacije povučeni su sa ruske teritorije na vreme.“

Nastavio je: „Zahvalio sam generalu Maljuku na ovom uspehu Ukrajine. Naložio sam Službi bezbednosti Ukrajine da obavesti javnost o detaljima i rezultatima operacije koji mogu biti otkriveni. Naravno, ne može se sve otkriti u ovom trenutku, ali ovo su ukrajinske akcije koje će nesumnjivo biti u istorijskim knjigama. Ukrajina se brani, i to s pravom – činimo sve da Rusija oseti potrebu da okonča ovaj rat. Rusija je započela ovaj rat, Rusija mora da ga okonča. Slava Ukrajini!“

Novinar Murtaza Husein je napisao na X u nedelju: „Dronovi sa FPV-om su navodno lansirani iz kamiona parkiranih unutar ruske teritorije i raspoređeni sa vrha pokretnih krovova. Uprkos gubitku teritorije zbog ruskog napretka poslednjih meseci, UNA je izvela moderni Perl Harbor. Spremam se za ozbiljnu odmazdu.“
Ovo je izvela Ukrajina koliko je moj deda izveo.Kao prvo,ovaj broj pogodjenih aviona je smesan,broj je visetruko manji.Kao drugo,moguce da su pustili dronove sa Nato teritorije.

Ukrajinska agencija za unutrašnju bezbednost, SBU, preuzela je odgovornost, a jedan ukrajinski bezbednosni zvaničnik rekao je da je agencija utovarila dronove u drvene šupe blizu perimetra pogođenih vazduhoplovnih baza. Šupe su imale mehanizme za daljinsko upravljanje koji su podizali krovove i omogućavali lansiranje dronova, izvestio je Rojters.

SBU je takođe napisala na Telegramu da je „pogođeno 34 odsto nosača strateških krstarećih raketa na glavnim aerodromima Ruske Federacije“.
Ово је био напад са украјинске територије уз логистику других држава.
Покушаћу да сазнам да ли је ово грешка руске команде или можда намерно урађена ствар. (колико год звучало чудно теоретски постоји једна опција по којој Русима ово одговара).

Back
OSZAR »