Ko podržava studente u protestima?

• Začetnik teme Začetnik teme Plant
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
majdan je izbegnut za dlaku, ili ti znas ko su ove cike koje su razbile prozor i zasto im je prozor smetao? ja mislim da su snajperisti aljekovi koji su cekali znak da pocne majdan, samo je zvucni top zakazao, cedica je sve priznao u policiji, posle gostovanja na tanjugu
Jel si ti zaboravio šta ste pričali i pisali pre tog skupa u BG-u?Da je gotov,da dolazi million ljudi...Zar nije logično da se službe spreme za svaku situaciju?I da,još nešto da te pitam,jel se šališ ili stvarno veruješ Čedi?

Jel si ti zaboravio šta ste pričali i pisali pre tog skupa u BG-u?Da je gotov,da dolazi million ljudi...Zar nije logično da se službe spreme za svaku situaciju?I da,još nešto da te pitam,jel se šališ ili stvarno veruješ Čedi?
pa sta mogu snajperisti na milion ljudi, osim da zapocnu majdan, bukvalno kao i u ukrajini?
a mi pricamo "gotov je" aludirajuci na slobu, isto je gotov, i to pricamo vec mesecima, i mesecima se broj ljudi na protestima povecava... bice gotov, samo je pitanje da li malo pre ili kasnije...dok se izdinsta
ceda? zasto bi on lagao? ili 1000 ljudi koji su se zalili? pa av je slagao 1000 puta od 1001 pojavljivanja na tv-u, vi to projektujete vase laganje

pa sta mogu snajperisti na milion ljudi, osim da zapocnu majdan, bukvalno kao i u ukrajini?
a mi pricamo "gotov je" aludirajuci na slobu, isto je gotov, i to pricamo vec mesecima, i mesecima se broj ljudi na protestima povecava... bice gotov, samo je pitanje da li malo pre ili kasnije...dok se izdinsta
ceda? zasto bi on lagao? ili 1000 ljudi koji su se zalili? pa av je slagao 1000 puta od 1001 pojavljivanja na tv-u, vi to projektujete vase laganje
Ti stvarno zagovaraš revoluciju?Čedi ja ne verujem ni kako se zove.

Na čega vam ovo liči?Meni na poruku sa Majdana.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...icijske-uprave-zbog-hapsenja-njihovog-kolege/
Veći broj studenata okupio se večeras ispred Policijske uprave u 29. novembra u znak protesta zbog hapšenja studetna Saobraćajnog fakulteta u Beogradu. Privedeni student pušten je iz pritvora par minuta posle ponoći.

Student pušten iz pritvora: Održan skup studenata ispred zgrade PU zbog hapšenja njihovog kolege (VIDEO, FOTO) 2
Foto: Nađa Vukajlović/ Danas
Oni su se okupili na poziv studenata Saobraćajnog fakulteta, koji su ranije večeras saopštili da je njihov kolega, iznenada priveden od strane policije oko 20 časova, vraćajući se sa časa nemačkog jezika.

Privedeni student pušten je iz pritvora, okupljeni su ga gromoglasno pozdravili.

On se zahvalio svima što su došli i naveo da je živ i zdrav i da se ništa nije desilo.

„Drago mi je što smo svi zajedno u ovome i što ne postoji jedan pojedinac. Za kraj imam da poručim: ‘Ko ne skače taj je ćaci'“, poručio je privedeni student nakon čega su okupljeni krenuli da isto skandiraju i skaču.

Na čega vam ovo liči?Meni na poruku sa Majdana.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...icijske-uprave-zbog-hapsenja-njihovog-kolege/
Veći broj studenata okupio se večeras ispred Policijske uprave u 29. novembra u znak protesta zbog hapšenja studetna Saobraćajnog fakulteta u Beogradu. Privedeni student pušten je iz pritvora par minuta posle ponoći.

Student pušten iz pritvora: Održan skup studenata ispred zgrade PU zbog hapšenja njihovog kolege (VIDEO, FOTO) 2
Foto: Nađa Vukajlović/ Danas
Oni su se okupili na poziv studenata Saobraćajnog fakulteta, koji su ranije večeras saopštili da je njihov kolega, iznenada priveden od strane policije oko 20 časova, vraćajući se sa časa nemačkog jezika.

Privedeni student pušten je iz pritvora, okupljeni su ga gromoglasno pozdravili.

On se zahvalio svima što su došli i naveo da je živ i zdrav i da se ništa nije desilo.

„Drago mi je što smo svi zajedno u ovome i što ne postoji jedan pojedinac. Za kraj imam da poručim: ‘Ko ne skače taj je ćaci'“, poručio je privedeni student nakon čega su okupljeni krenuli da isto skandiraju i skaču.

лојАВац @Radašin778

један од 1 000 000

Hajde pametni,prvo pročitaj taj tekst pa onda komentariši nešto.
Napisao sam lepo,na čega liči to Ko ne skače...?Meni na Majdan,i tamo su isto govorili,ko ne skače taj je Moskalj.

Слажем се геније да је то скакање за подпуну осуду . Не да личи него је идентично . То скакање је ругло .

По форми .. али ипак ван контекста

Проблем је ... ..када размислиш ..против кога се скаче ...

Тога дана у жациленду се налази све батинаш до батинаша који су само чекали вече ....

Тако да ко је Москаљ ...а ко Укра ... ко зна ..ко зна ...

Слажем се геније да је то скакање за подпуну осуду . Не да личи него је идентично . То скакање је ругло .

По форми .. али ипак ван контекста

Проблем је ... ..када размислиш ..против кога се скаче ...

Тога дана у жациленду се налази све батинаш до батинаша који су само чекали вече ....

Тако да ко је Москаљ ...а ко Укра ... ко зна ..ко зна ...
Eto genija! A onaj bidermajer što baciše onda?Jel i to deo folklora?I na Majdanu je takođe bačen bidermajer.Dvoje se venčali,lepa priča,romantika...

Eto genija! A onaj bidermajer što baciše onda?Jel i to deo folklora?I na Majdanu je takođe bačen bidermajer.Dvoje se venčali,lepa priča,romantika...
a sta ce drugi da kaze klinac , pa nije ni faks zavrsio , ponavljace mantre koje svi ponavljaju , ne treba idealizovati studentsku pamet

Разлика је очигледна

1XV8K3AUpB3IZobX1FnzA2MMWhu971xoXXS8jQ-oWLHECgAkM5e6Nm2HjraXiOg2gt2HDVDTdqA1ZULpEkrztEzKOjl11ezwTsOFbAMm
Protesti_t.jpg

Разлика је очигледна

1XV8K3AUpB3IZobX1FnzA2MMWhu971xoXXS8jQ-oWLHECgAkM5e6Nm2HjraXiOg2gt2HDVDTdqA1ZULpEkrztEzKOjl11ezwTsOFbAMm
Protesti_t.jpg
Zašto pišeš o događajima o kojima ne znaš ništa?

Види слике .... Разлика је драстична.

Неможе о свим догађајима све да се зна већ само понешто о понеком .

Зашто ти пишеш као да све о свему знаш ?

Неће нико да те слуша само зато што ти то кажеш и јер ти некога слушаш .

Живим у држави у којој за убиство добијеш наногицу

42c3126ad64a918ff3fd8b44fb11fba7.jpg

студенти раде само за себе и никога другог

они раде против опозиције раде против позиције

раде против једнога мафијашкога бескрупулознога пљачкашкога система

милиони су због тога система изгубили животе

студентска жртва је мала наспрам

штете које су мафијаши направили милионима у србији

U drzavi gde za ubstvo ne dobijes ni dan zatvora a za bacanje jaja na lopove, ***** i kriminalce zaglavis robiju.

Види слике .... Разлика је драстична.

Неможе о свим догађајима све да се зна већ само понешто о понеком .

Зашто ти пишеш као да све о свему знаш ?

Неће нико да те слуша само зато што ти то кажеш и јер ти некога слушаш .
Ja samo upoređujem događaje.Imaš internet,koristi ga,nemoj da ti drugi govore šta ćeš da misliš,istražuj.

Студенти су за садашњи капиталистички систем, самим тим су и за пљачкашки систем.Не постоји капитализам у којем "институције раде свој посао", то је исто као дрвени шпорет.
Па обично институције најбоље раде у капиталистичким земљама, још боље ако су капиталистичке државе са јаким социјалним давањима, рецимо скандинавски модел.
Капитализам је Кину прво извукао из беде и глади, а потом су толико напредовали да су престигли глобалне лидере С.А.Д. у много чему.
То је државни капитализам под контролом партије, а Русија има донекле сличну форму капитализма, такозвани олигархијски капитализам.

Па обично институције најбоље раде у капиталистичким земљама, још боље ако су капиталистичке државе са јаким социјалним давањима, рецимо скандинавски модел.
Капитализам је Кину прво извукао из беде и глади, а потом су толико напредовали да су престигли глобалне лидере С.А.Д. у много чему.
То је државни капитализам под контролом партије, а Русија има донекле сличну форму капитализма, такозвани олигархијски капитализам.
Стварно не знам зашто као модел капиталистичког поретка стално узимате најразвијеније земље које су вековима биле на врху ланца исхране.

Капитализам не постоји само у САД или Немачкој, већ и у Бангладешу, Нигерији, Бразилу, па треба узети као модел неки просек, а не максимум.

Србија јесте у Европи, али у свом историјском развоју и географском положају нема ништа заједничког са развијеним европским капиталистичким земљама и САД .Док су се Енглези, Французи, Немци, Холанђани, Белгијанци у 17-19 веку, и пре њих Шпанци и Португалци, борили за превласт над другим народима и њиховим ресурсима, ми смо се овде борили да будемо независни од Османлија и Хабзбурга.Све до 1912 и 1918 године, Србија још није била ослободила целу своју територију, а у то време развијене капиталистичке државе су већ биле поделиле скоро читаву Африку и Азију.

То је социјализам са елементима тржишта и капиталистичког пословања.Социјализам није супротност капитализму, него један прелазни систем од капитализма ка хипотетичком комунистичком уређењу, и у том прелазном периоду има доста капиталистичких елемената.

Стварно не знам зашто као модел капиталистичког поретка стално узимате најразвијеније земље које су вековима биле на врху ланца исхране.

Капитализам не постоји само у САД или Немачкој, већ и у Бангладешу, Нигерији, Бразилу, па треба узети као модел неки просек, а не максимум.

Србија јесте у Европи, али у свом историјском развоју и географском положају нема ништа заједничког са развијеним европским капиталистичким земљама и САД .Док су се Енглези, Французи, Немци, Холанђани, Белгијанци у 17-19 веку, и пре њих Шпанци и Португалци, борили за превласт над другим народима и њиховим ресурсима, ми смо се овде борили да будемо независни од Османлија и Хабзбурга.Све до 1912 и 1918 године, Србија још није била ослободила целу своју територију, а у то време развијене капиталистичке државе су већ биле поделиле скоро читаву Африку и Азију.
Ја сам само споменуо Скандинавију и Русију што се тиче Европе. Ако хоћеш да кажеш да је запад успешан зато што је пљачако вековима, увек можемо да нађемо европски пример неких држава које нису никада били део тог запада нити су пљачкали. Рецимо Естонија и Финска.

То је социјализам са елементима тржишта и капиталистичког пословања.Социјализам није супротност капитализму, него један прелазни систем од капитализма ка хипотетичком комунистичком уређењу, и у том прелазном периоду има доста капиталистичких елемената.
Па социјализам у Кини углавном остаје симолички, на сликама Мао Цетунга и у врху партије.
Радници често немају право на колективно преговарање. Радно време у неким секторима (нпр. IT) прати систем 996 (рад од 9 до 21, 6 дана недељно). Штрајкови постоје, али су неформални и често брзо угушени или “уговорно решени”.
Приватни сектор чини преко 60% БДП-а и 80% урбаног запошљавања.
Синдикати постоје, али су сви под контролом државне организације, која није независна и не делује као класичан раднички синдикат.
Комунистичка партија Кине остаје на власти и строго контролише све институције, али економска пракса више личи на државни капитализам него на класични социјализам.

Back
OSZAR »