Kina već ove godine postaje najveći trgovinski partner Srbije?

U izvoz se racuna i zlato i bakar koji "izvezemo", tj iskopane rude se racunaju kao izvoz Srbije u Kinu iako mi dobijamo 3% rudne rente, od bakra imamo nesto vise koristi jer drzava ima 37 % udela u vlasnistvu,
U 2024. godini, kineska kompanija Zijin Mining proizvela je 292,9 hiljada tona bakra i 7,95 tona zlata
U dolarskoj vrednosti: 2,545,792,100 USD za bakar i 769,000,000 USD za zlato- oko 3,31 milijardi USD 23- dakle izvezli smo 3.3 milijarde, ali smo inkasirali negde oko milijardu, a kinezi 2.3 milijarde- tako da je od naseg izvoza zapravo vise koristi i novaca imala kina- no kad SNSovci to objasne na svoj nacin izostavljajuci neke cinjenice to sve izgleda bajno, a realnost je zalosna.

Za svaku preradjenu tonu rude dobije se 2.000 tona toksicnog otpada. Taj otpad se skladisti u Srbiji.

ja sam ti rekao koja je treca strana, ali ti sedis na usima ukro, sad cemo sefu da ti posaljemo svilen gajtan pa ces da vidis kako ce da zapeni
putin ga isto ceka da ga nabije u cevku kao jazavicara, tesko da ce ga soros ili fon den lejenka spasiti, makron, takodje

Вучић заправо хтео да „намести“ Трампа по налогу глобалиста којима служи?

slusao sam razne sf bajke sns ćacija ali ova nadmasuje sve :hahaha:

sad ce svaki bez skole uz travku u ustima kad raspravlja o sveckoj politici kako je aca genije kako ebe trampa i ceo svet, ma ni hrist mu nije ravan :lol:

1748085357902.png

Ove kad pogledas, odmah, u prvoj sekundi si zadivljen koliko normalno izgledaju....bistri pogledi , stavovi tela otkrivaju utrenirane americke foke, to marihuanu videlo nije ni na slikama..

ko gleda u plafon zna da ce da se uskoro srusi.

jasno ko dobar dan.
Sad postaje jasno zasto su dnevnice tako visoke kad idu na otvaranja objekata......
Osudise onog sto je dnevnice dobijao za putovanje od kuce do skupstine, ali ne ove sto idu po otvaranjima fabrika....to je hazarderski posao u vladi...plafoni smrti...

Sad postaje jasno zasto su dnevnice tako visoke kad idu na otvaranja objekata......
Osudise onog sto je dnevnice dobijao za putovanje od kuce do skupstine, ali ne ove sto idu po otvaranjima fabrika....to je hazarderski posao u vladi...plafoni smrti...
prvog dana kad se srusila nadtsresnica sam reko dobrom prijatelju da radikali vise nemaju toliku podrsku u narodu i da ce uraditi nesto grozno kao cionisti one kule u njujorku da povrate status dominatora preko straha ...ali mi ni na kraj pamti nije bilo da imaju i rezervni plan da uniste univerzitet....ako je do njih.

bas kao sto i kazes da ces biti njihov uvek jer takav mozak koji misli nekoliko koraka unapred nije vidjen u srbiji dugo.

Pogledajte prilog 1732337

Ove kad pogledas, odmah, u prvoj sekundi si zadivljen koliko normalno izgledaju....bistri pogledi , stavovi tela otkrivaju utrenirane americke foke, to marihuanu videlo nije ni na slikama..
To je sve na kokainu i spidu, toliko su natopljeni da policijski psi laju na 100 metara od njih.

Pogledajte prilog 1732337

kao da su videli cudo bozije, osecanja koja zrace su skoro pa religiozna! rusenje nadstresnice je bilo sns-ovsko zrtvoprinosenje

prvog dana kad se srusila nadtsresnica sam reko dobrom prijatelju da radikali vise nemaju toliku podrsku u narodu i da ce uraditi nesto grozno kao cionisti one kule u njujorku da povrate status dominatora preko straha ...ali mi ni na kraj pamti nije bilo da imaju i rezervni plan da uniste univerzitet....ako je do njih.
Znaci priznajes da si njihov i zalazes se za taj plan. Znao sam da si isti slucaj kao @Duskwood :kafa:

Pada u vodu glavni argument evrofatanika da nam BRIKS nije mnogo bitan, jer svu trgovinu obavljamo sa EU :think:

Kina u trci sa Nemačkom za prevlast na tržištu Srbije

Blokaderi su ucinili sve sto su mogli da ovaj trend zaustave, kao sto preduzimaju i na globalnom planu sa ciljem da Amerika ne posustane.

https://iask.ai/q/za-to-se-smanjuje-gram-a-proizvoda-a-raste-cena-tlmpbh0

Увод у проблем смањења грамаже и раста цене производа​

Смањење грамаже производа уз истовремени раст цене је феномен који се често назива "shrinkflation" или "скривена инфлација". Овај појам описује ситуацију када произвођачи смањују количину или грамажу производа, али задржавају или чак повећавају цену, што доводи до повећања цене по јединици производа.[1]

Разлози за смањење грамаже и раст цене​

Један од главних разлога за овај феномен је повећање трошкова производње, као што су цене сировина, енергије и рада. Када се ови трошкови повећају, произвођачи често одлучују да смање грамажу производа уместо да повећају цену, како би избегли негативну реакцију потрошача.[2] Други разлог може бити жеља произвођача да одрже профитну маржу усред конкурентског тржишта.[3]

Примери и последице​

Примери "shrinkflation"-а могу се наћи у многим индустријама, укључујући прехрамбену и козметичку индустрију. На пример, неке компаније су смањиле величину својих производа, као што су чоколаде или паковања кафе, без смањења цене.[4] Последице овог феномена укључују смањење куповне моћи потрошача и могућност да потрошачи не примете промену у почетку.[5]

Закључак​

Смањење грамаже производа и истовремени раст цене је резултат комбинације фактора, укључујући повећање трошкова производње и жељу произвођача да одрже профитну маржу. Потрошачи треба да буду свесни овог феномена и да пажљиво прате промене у грамажи и цени производа како би избегли негативне последице по свој буџет.

Pa, place deceniju unazad, takav mu karakter. Vi bi ocigledno vise cenili nekog cvrste ruke ko bi znao da vas dovede u red :kafa:

Популација у Србији је умуштрана...Нико се не буни више када се гази и пушта онај који има пара

482327
117449_63829-sandra-aleksandar-masa-mitrovic-ivana-djujic-nemanja-dedovic-7-iff_orig.jpg

U izvoz se racuna i zlato i bakar koji "izvezemo", tj iskopane rude se racunaju kao izvoz Srbije u Kinu iako mi dobijamo 3% rudne rente, od bakra imamo nesto vise koristi jer drzava ima 37 % udela u vlasnistvu,
U 2024. godini, kineska kompanija Zijin Mining proizvela je 292,9 hiljada tona bakra i 7,95 tona zlata
U dolarskoj vrednosti: 2,545,792,100 USD za bakar i 769,000,000 USD za zlato- oko 3,31 milijardi USD 23- dakle izvezli smo 3.3 milijarde, ali smo inkasirali negde oko milijardu, a kinezi 2.3 milijarde- tako da je od naseg izvoza zapravo vise koristi i novaca imala kina- no kad SNSovci to objasne na svoj nacin izostavljajuci neke cinjenice to sve izgleda bajno, a realnost je zalosna.

Za svaku preradjenu tonu rude dobije se 2.000 tona toksicnog otpada. Taj otpad se skladisti u Srbiji.
Postavljalač teme jeste bot ali je u pravu , sad ste se setili da je izvezeno zlato i ostali proizvodi zapravo kineska dobit najvećim delom a do nedavno ste svima probijali uši kako je nama EU najveći izvozno-uvozni partner kako eto zbog toga bez njih ništa ne možemo... No i tad su izveženi proizvodi bili oni iz fabrika koje su držali stranci iz EU i od kojih su isti imali najviše koristi plus Kinezi čiji je deo profita od istih proizvoda odlazio njima kao komponetašima (udeo njihovih komponenti i polufabrikata).
Da ne pričam što ste prećutali da nam stranci iz EU drže bankarski sektor oni su najveći profiteri ne samo od evropskih fabrika koji kod nas posluju već i našeg privrednog sektora jer te banke kreditiranju sve njihove poslove ali i iz lične potrošnje građana , stanogradnje i kupovine stanova. Prećutali ste da isti ubiru proviziju od platnog prometa , drže naše devizne rezerve (od čega takođe ubiraju profit) i još štošta.
A prava istina je da mi ništa ne izvozimo to jest da od izvoza ostvarujemo samo mrvice pošto nemamo vlastitu privredu , bankarski sistem , obrtna sredstva, funkciju primarne emisije u vezi finansiranja privrede i države.
I ne razumem zašto se neki toliko brecate na Kineze koji su postali država u državi , pa ko je zabranio da država finansira privredu, ko je ono uveo imperativ da su strane investicije sve i sva ? Ako neće država niti naši privatnici jer nemaju dovoljno sredstava a korporacije i banke iz EU tada nisu imali interes ili sredstava šta se budite na Kineze što rade ono što smo im mi omogućili, oni se ponašaju jednako kao i sve korporacije kolonizatorski.

Back
OSZAR »