Dr Željko Porobija: Juda nije kriv za izdaju Isusa. Tako kažu evanđelisti

korisnički je ipak u pravu, jer mi smo bili vekovima u vazalnom polozaju, pa nismo nestali, ko se poturcio, potrurcio se​

Pa nestali bismo da se turska vlast nastavila još koji vijek. Nisu ni hrišćani Bliskog Istoka, Sjeverne Afrike i Male Azije preko noći nestali već je to bio viševijekovni proces lagane islamizacije koji je u jednom trenutku ušao u kritičnu fazu i doveo do praktičnog nestanka hrišćanstva na tim područjima koja su nekada bili centri Hristove Crkve.

Pa nestali bismo da se turska vlast nastavila još koji vijek. Nisu ni hrišćani Bliskog Istoka, Sjeverne Afrike i Male Azije preko noći nestali već je to bio viševijekovni proces lagane islamizacije koji je u jednom trenutku ušao u kritičnu fazu i doveo do praktičnog nestanka hrišćanstva na tim područjima koja su nekada bili centri Hristove Crkve.
maki, improvizujes, a mi odlicno znamo kako smo nestajali i cijom zaslugom, rimokatolicke crkve
tako i pre 1000 godina i vise, rim je uzeo primat, a te druge su nestale kao jereticke, osudjivane od rima

Ne vidim zašto jedno isključuje drugo.
jos pre islamskog nastupa te druge crkve su osudjivane kao jereticke, i ti i sam kazes da je tada rim bio pravoslavan

sada se vracas na mesto zlocina, i kazes i mi bi nestali kao te jereticke crkve po africi, aziji
tako i pre 1000 godina i vise, rim je uzeo primat, a te druge su nestale kao jereticke, osudjivane od rima
protiv koga sam ja npr. oduvek, a islam sta sa njim, pa on ne moze da mi poljulja veru... pa je ne veruujem neki nazovi svetoteljima,a ne da cu muhamedu nekom

Back
OSZAR »