Kafić Čadjava mehana- Knjiški moljci XXXV

Mnogo volim Richardsa
I vrlo mi je drago što je ziv ( 1943.) i još svira, samo mi nije jasno kako!
Ne samo što svira nego se pre par godina polomio KAD SE PEO NA DRVO na Barbadosu!!!!
Ovo sam i ja čula, s palme navodno.
Postavlja se pitanje što je čovjek, i to u tim godinama radio na palmi. 😄

Kazem ti, ovde je to uobicajeno
I ovdje isto.

kakva je razlika izmedju bureka sa sirom i sirnice????
razlika zimadju bureka i mesnice je u tome sto je burek pitac, a mesnica je ducan dje se meso razno prodaje.....
Što je najcrnje pravi bosanski burek sa mesom je savijen u tepsiji kao spirala
Pravi srpski burek sa sirom je ceo okrugao, prati oblik tepsije i seče se na četvrtine
Kruži legenda da se po tradiciji te tepsije ne peru
Mada se sada verovatno peru zbog sanitarne

Što je najcrnje pravi bosanski burek sa mesom je savijen u tepsiji kao spirala
Pravi srpski burek sa sirom je ceo okrugao, prati oblik tepsije i sece se na cetvrtine
Kruži legenda da se po tradiciji te tepsije ne peru
Mada se sada verovatno peru zbog sanitarne
ti sanitarci su stvarno supci....samo ceraju posten svijet tepsije da pere....

ti sanitarci su stvarno supci....samo ceraju posten svijet tepsije da pere....
Veruj mi da sam najbolje bureke jela u prastarim neuglednim pekarama koje su sve skoro odavno zatvorene
Sećam se jedne pekarice u Karađordevoj kod pristaništa i mog fakulteta
Bio samo lebac, kifle, perece i burek da se kupi!
Metar sa metar, jedva dvoje mušterija stanu u nekoj ruini od zgrade
Ali burek....pa ono nigde više nema, tepsije se garant ne peru, videla sam ih sto puta
Danju, kad sa faksa odem na užinu i noću, kad se zatvori Akademija ( Rupa) a pekara otvori u 4 30 a mi pjani i gladni
Ništa slađe od tog bureka nema

Veruj mi da sam najbolje bureke jela u prastarim neuglednim pekarama koje su sve skoro odavno zatvorene
Sećam se jedne pekarice u Karađordevoj kod pristaništa i mog fakulteta
Bio samo lebac, kifle, perece i burek da se kupi!
Metar sa metar, jedva dvoje mušterija stanu u nekoj ruini od zgrade
Ali burek....pa ono nigde više nema, tepsije se garant ne peru, videla sam ih sto puta
Danju, kad sa faksa odem na užinu i noću, kad se zatvori Akademija ( Rupa) a pekara otvori u 4 30 a mi pjani i gladni
Ništa slađe od tog bureka nema
I love you..... :heart:
mi smo sa autobusnog kolodvora u SB ( kod Amelie) kad Savu pred zoru predjemo. isli kod Jove na burek i jogurt....kod njega isto kao u tvojoj pekari...kifle, neki bijeli kruh, burek i jogurt u onoj plasticnoj casi, i karirani stoljnjaci na tri siola....a radio vazda.....i cak nam nekad i rakije tusne na sto, kuca casti......al nije dao da iko zapali "drogu" (tako zvao travu).....a ta Jovina pekara bila pored carapane, a u carapani samo zene radile....mi ih gledali kako na poso idu...s bicikla silaze.....uhhhhh

Back
OSZAR »