БРИКС- остаће само дугмићи

Ако тражиш од Гамбина да иде од куће до куће и врши анкету пре него што закључи да Укри не желе у руску сферу,

онда и ти не би требао да пишеш како Укри желе у руску сферу, јер ниси од куће до куће вршио анкету.
Ја знам да Украјинци не желе да буду део руског блока, али знам и да геополитички они ипак припадају том блоку и да су морали да кокетирају са Путином и да купују време, а не да преломе преко колена тај проблем.
Дакле, дипломатски да циглу по циглу разбијају тај зид, јер не може другачије.

Милошевић је такође желе да изађе из западном блока, а није схватио да он лично може да изађе, али да не може Србију да избаци из тог блока и џаба ти сва правда, када је тако. Јачи тлачи.

druže @Мизантропија ,
IMG_20250618_172009.jpg

Goldman Sachs, dve porodice jevrejskih imigranata u americi, danas na čelu te multinacionalne banke je David Solomon

IMG_20250618_172427.jpg

a jesli znao da je zvanična valuta BRICSa -Američki dolar?

https://www.cointribune.com/en/brics-why-is-there-no-military-support-for-iran/

• The conflict between Iran and Israel intensifies, with unprecedented military strikes on both sides.
  • Despite its recent BRICS membership, Iran finds itself alone facing the military escalation.
  • Russia condemns Israel but refuses any military support to Tehran, citing a partnership without mutual defense clause.
  • Other BRICS members, such as China and India, avoid any involvement, each prioritizing their strategic interests.

Иран је део БРИКСа од јануара 2024.
Pa dobro bila je i Jermenija clan ODBK ili kako vec smijurije od ruskog pakta pa su pustili da ih nalupa Azerbejdzan...i nije iskljuceno da ce ih jos lupati. Iran je na njegovu zalost krenuo istom jermenskom autostradom pakla i stradanja svakog ruskog "saveznika".

Pa dobro bila je i Jermenija clan ODBK ili kako vec smijurije od ruskog pakta pa su pustili da ih nalupa Azerbejdzan...i nije iskljuceno da ce ih jos lupati. Iran je na njegovu zalost krenuo istom jermenskom autostradom pakla i stradanja svakog ruskog "saveznika".
Амерички пријатељи и земље које Русија брани заврше исто.

Просто не вреди причати са неким ко је искључив као ти. Пази када ти верујеш да Чечени воле Русе и да једва чекају да гину за руске интересе. Пошто немаш руске пријатеље, вероватно верујеш у сказке да Руси такође воле Чечене. Па ту је већ крај приче о било каквом здравом разуму и прелазимо у информер пропаганду.
Чечени су ратовали против Руса и само тај Кадиров клан подржава Путина, јер имају обостране интересе и то подржава из страха, нешто као Недићева колаборација, куповина времена. Првом приликом чим, ову други чеченски кланови осете да неки Путинов наследник је мекши, они ће се опет борити за своју слободу и да коначно постану независна држава Чеченија, макар јели корење.
Запамти нико, али баш нико не воли да буде нека аутономна област, неки део СССРа, већ свако хоће своју државу.

Па човече мућни мало главом, Стаљин је оставио Украјинце да умиру од глади, јер је знао да су народ који је ратовао против комуниста и СССРа, а ти причаш о неким проруским

Ако тражиш од Гамбина да иде од куће до куће и врши анкету пре него што закључи да Укри не желе у руску сферу,

онда и ти не би требао да пишеш како Укри желе у руску сферу, јер ниси од куће до куће вршио анкету.

Даље, нормалан живот у Кијеву си повезао са вером и осећајем Украјинаца да их Руси не мрзе? Мсм...не разумем какве везе једно с другим има и којом менталном акробатиком је могуће повезати овде две ствари? Људи живе нормално у Кијеву јер је фронт далеко (осим по неке ракете), а то нема везе са љубављу или мржњом са Русијом.

Између Украјинаца и Руса је превише веза, међутим, рат је нанео много зла. И између Срба и Хрвата је било много веза, па је рат направио линију која нас раздваја. Ма колико да се повежемо (пословно, туристички, приватно...) постојаће линија поделе између Срба и Хрвата, а у овом рату су Украјинци и Руси далеко више настрадали, па ће та иста линија између њих бити још дебља. Потреба да умањујете "руске непријатеље у Украјини" тиме што само неки делић Укра мрзи Русе је бесмилена подела. Мржњу према другим народима имају само имбецили, и то не зависи од националности (једне или друге стране). Они који нису проруски настројени у Украјини, нису то зато што мрзе било кога, већ зато што виде Украјину у другом друштву. Таквих, који не мрзе или нису мрзели Русију а који виде Украјину и на западу, таквих није мали број, ма колико да стално тај број умањујете. Даље, бежање од војне обавезе везујеш за режим? Ха, ха... људи беже од војне обавезе јер би да сачувају главу, а заболе их паче за режим. Мсм...и по Београду су скупљани добровољци у оно време 91, али они, ма колико да су били против Милошевића, нису бежали од обавезе због Милошевића, већ због своје главе.
Dobar deo Ukrajinaca su Rusi. Deo Ukrajinaca takođe zna šta se dešava, da je plen zapada Rusija sa njenim prirodnim bogatstvima i da je zapad podržao nacističku struju u Ukrajini kako bi preko Ukrajine napao Rusiju. Propaganda je učinila svoje nakon majdana 2014 i nażalost ovaj bratoubilački rat će veliki deo Ukrajinaca za sledećih nekoliko generacija dożiveti Rusa kao neprijatelja ali to ne znači da su svi Ukrajinci protiv Rusije. Ja nisam vršio anketu ali pratim mnogo toga na društvenim mreżama i donosim svoje zaključke. Naravno, nemam potrebu da koristim reči koje Gambino koristi protiv neistomišljenika u ovom slučaju mene "nemaš grama mozga", lupi glavim u zid itd", tipični balkanski kafanski sveznajući mentalitet.
Ukrajinu je uništio zapad a ne Rusija i to će kad tad veći deo Ukrajinaca shvatiti.

Dobar deo Ukrajinaca su Rusi. Deo Ukrajinaca takođe zna šta se dešava, da je plen zapada Rusija sa njenim prirodnim bogatstvima i da je zapad podržao nacističku struju u Ukrajini kako bi preko Ukrajine napao Rusiju. Propaganda je učinila svoje nakon majdana 2014 i nażalost ovaj bratoubilački rat će veliki deo Ukrajinaca za sledećih nekoliko generacija dożiveti Rusa kao neprijatelja ali to ne znači da su svi Ukrajinci protiv Rusije. Ja nisam vršio anketu ali pratim mnogo toga na društvenim mreżama i donosim svoje zaključke. Naravno, nemam potrebu da koristim reči koje Gambino koristi protiv neistomišljenika u ovom slučaju mene "nemaš grama mozga", lupi glavim u zid itd", tipični balkanski kafanski sveznajući mentalitet.
Ukrajinu je uništio zapad a ne Rusija i to će kad tad veći deo Ukrajinaca shvatiti.

Bullshit.

Украјина је превише компликована земља да би се прича поједностављивала на овакав начин.

Ово што си написао је булшит који целу деценију просипају форумаши пре тебе овде. Буквално ништа ново ниси написао. Истрошио си пост без везе. Није поента да се један исти пост пише 10 година, него да сваким новим постом додамо нова знања, нове информације, нова тумачења. Ове твоје приче су чак и "аналитирачи" са Пинка пре неколико година престали да просипају.

Просто немаш права да неки народ гураш у табор другог народа, да их на силу асимилујеш, чак и ако сви знамо, чак и ако птице на грани знају да су Украјинци заправо Руси. Ево ја сам сад испао ектремнији од тебе, па нисам ни написао то добар део Украјинаца, него сви.
Зашто ? Па створили су посебан национални идентитет. Глупо, нема смисла и контрапродуктивно је да понављамо као папагаји како они немају свој национални идентитет и како су заправо Руси.

Нацистичка струја у Украјини је имала прилику да учествује на изборима и они су освојила пар процената, дакле нешто типа Двери. Глупо је користити Путинову пропаганду о неком нацизму, јер он мора да користи пропаганду, рат је и Зеленски такође лаже о Русима, рат је, то је инфо рат.
Али ми немамо везе са тим ратом и посебно ми на овом форуму, зато је глупо лагати и копирати политичаре.

Па шта мислиш колики то проценат Украјинаца није против Русије ? И сам не верујеш у те глупости, дакле јако јако мали проценат.

Украјину није уништио само запада, опет тај балкански ''други су ми криви за све моје неуспехе''. Украјину је на првом месту уништио, украјински политички систем који је попут Милошевића изабрао пут кастрофе, имамо ми тога у историји колико хоћеш, рецимо 27. март итд.
На другом месту су кривци запад и Путин, дакле 3 фактора су крива за украјинску трагичну судбину, а запад може бити на другом или трећем месту.
Моје мишљење је 1. украјински политичари, 2. запада, 3. Путин.
Чак Путина више кривим што није тај рат одрадио како смо ми Срби, огромна већина Срба мислила, а то је блицкриг од месец дана и Зеленски виси на Мајдану. За%ебали смо се, Путин и Русија нису толико моћни, али бар знамо како би нама помогли. Нису нам помогли нити треба да очекујемо помоћ.

Bullshit.

Украјина је превише компликована земља да би се прича поједностављивала на овакав начин.

Ово што си написао је булшит који целу деценију просипају форумаши пре тебе овде. Буквално ништа ново ниси написао. Истрошио си пост без везе. Није поента да се један исти пост пише 10 година, него да сваким новим постом додамо нова знања, нове информације, нова тумачења. Ове твоје приче су чак и "аналитирачи" са Пинка пре неколико година престали да просипају.
Његово тумачење је Вучићевић информер виђење. Не знам како људима не досаде те форе о нацизму.
Ја их сада мање виђам, јер сам ставио на игнор све ћације.

Ja nisam vršio anketu ali pratim mnogo toga na društvenim mreżama i donosim svoje zaključke.
Najbolja anketa su izbori.

A poslednjih nekoliko izbora su i pokazali da je tako kao sto i mislis.
Pokazali su to ponovo i nakon orkestriranog i izreziranog drzavnog udara i divljanja nacista, glasajuci za ovog:

A sada imas ove neuracunjive pojave, kao ovu dvojicu iznad, da ti nalepe etikete, da ti kazu kako to dolazi sa Pink-a i Informer-a, kako je izmislena propaganda, nije realnost...

Poslednja izmena:
Тихи mode on
-Ауторска-

Посматрајући дешавања у Ирану, можемо да закључимо да од мултиполарног света нема ништа. По старом рецепту, све чега се исток дотакне, то пропада, јер нема никакве заједнице у ствари.
Недавно било мало размене ватре између Индије и Пакистана, данас и сутра ће мало Иран да гори, и док Блиски Исток опкољава САД, велики играчи попут Кине, и неспособни попут Русије, ни курцем да мрдну.
Путин се ужасава рекетирања нуклеарних постројења, док води вербални секс преко телефона са Трампом. Сва Зулу племена су се удружила и подржавају Иран кишним плесом, док се надвијају облаци над Иранским небом.
Кроз пар недеља, Иран неће имати камена дупе да обрише, а камоли да тргује као чланица БРИКСа, али можда ће моћи да наплаћује паркирање и извози стакло кроз пар хиљада година.

Околне државе већ облизују уста око свежег парчета територије.
Саудијска Арабија, Катар, Емирати и остала обрезана екипица ће са САДом и јешама, док Турска има своје планове.

Да ли гледамо репризу Ирака, Линије и Сирије, и да ли ће моћни Руси да кажу ЊЕТ?

Да ли ће од БРИКСа остати само дугмићи?

Тихи mode off
:mrgreen: :per:
Arogancija ti ne pomaze u slucaju osecaja manje vrednosti
:D

Najbolja anketa su izbori.

A poslednjih nekoliko izbora su i pokazali da je tako kao sto i mislis.
Pokazali su to ponovo i nakon orkestriranog i izreziranog drzavnog udara i divljanja nacista, glasajuci za ovog:

A sada imas ove neuracunjive pojave, kao ovu dvojicu iznad, da ti nalepe etikete, da ti kazu kako to dolazi sa Pink-a i Informer-a, kako je izmislena propaganda, nije realnost...
Геније, погледај састав украјинског парламента (Врховна Рада) ако хоћеш да тумачиш резултате избора.

Kuš, bre, od mene...

'ајде, само за тебе и остале русо.гу.зне колеге,

за викенд ћу се потрудити да нађем време да проанализирамо Закон о украјинском језику, да разбијемо и све оне лажи о "забрани руског језика".

Отворит ћу посебну тему.

Просто немаш права да неки народ гураш у табор другог народа, да их на силу асимилујеш, чак и ако сви знамо, чак и ако птице на грани знају да су Украјинци заправо Руси. Ево ја сам сад испао ектремнији од тебе, па нисам ни написао то добар део Украјинаца, него сви.
Зашто ? Па створили су посебан национални идентитет. Глупо, нема смисла и контрапродуктивно је да понављамо као папагаји како они немају свој национални идентитет и како су заправо Руси.

Нацистичка струја у Украјини је имала прилику да учествује на изборима и они су освојила пар процената, дакле нешто типа Двери. Глупо је користити Путинову пропаганду о неком нацизму, јер он мора да користи пропаганду, рат је и Зеленски такође лаже о Русима, рат је, то је инфо рат.
Али ми немамо везе са тим ратом и посебно ми на овом форуму, зато је глупо лагати и копирати политичаре.

Па шта мислиш колики то проценат Украјинаца није против Русије ? И сам не верујеш у те глупости, дакле јако јако мали проценат.

Украјину није уништио само запада, опет тај балкански ''други су ми криви за све моје неуспехе''. Украјину је на првом месту уништио, украјински политички систем који је попут Милошевића изабрао пут кастрофе, имамо ми тога у историји колико хоћеш, рецимо 27. март итд.
На другом месту су кривци запад и Путин, дакле 3 фактора су крива за украјинску трагичну судбину, а запад може бити на другом или трећем месту.
Моје мишљење је 1. украјински политичари, 2. запада, 3. Путин.
Чак Путина више кривим што није тај рат одрадио како смо ми Срби, огромна већина Срба мислила, а то је блицкриг од месец дана и Зеленски виси на Мајдану. За%ебали смо се, Путин и Русија нису толико моћни, али бар знамо како би нама помогли. Нису нам помогли нити треба да очекујемо помоћ.
Ja bih zapad ipak na prvom mestu svrstao sa dodatkom sledeĉih faktora koja je omoguĉila zapadu da preko Ukrajine vodi rat sa Rusijom. Prva je ta da Ukrajina, kao i sve države koje se osamostalile nakon kolapsa sovjetskog saveza nalazi u tranziciji opredeljenja između zapada i istoka. Druga je da u takvim okolnostima društvo je podeljeno preko sredine što je uostalom i slučaj sa Srbijom. U takvim okolnostima korupcija cveta i narodom se lako manipuliše. I u Srbiji se raspadom SFRJ samo Kurta i Murta smenjuju na vlasti a i Srbija se nalazi na raskoraku između zapada (Evrope) i istoka (Rusije). To se preslikava u sve slojeve društva koja kao kancer polako i sigurno uništava društvo.
Neki upoređuju Srbiju/Hrvatsku sa Rusijom/Ukrajinom ali te sličnosti su minimalne. Hrvatska je oduvek bila opredeljena ka zapadu i sa podrškom tog istog zapad je izvojevala svoj "tisućljetni san" dok Srbija i dalje tone u korupciji i neodlučnosti. Nekada jedini recept za promenu je da sve ode skroz u 3 p.m. i da oni preostali poučeni greškama iz pepela izgrade novo društvo koje će imati iole šansu za eventualni istinski prosperitet. Bojim se da Srbiju, kao i Ukrajinu tek čekaju teški dani. Ukrajina će možda brże da se oporavi jer će brže da se osvesti dok Srbija kao žaba koja se kuva ne vidi u kom pravcu se surva.

Ja bih zapad ipak na prvom mestu svrstao sa dodatkom sledeĉih faktora koja je omoguĉila zapadu da preko Ukrajine vodi rat sa Rusijom. Prva je ta da Ukrajina, kao i sve države koje se osamostalile nakon kolapsa sovjetskog saveza nalazi u tranziciji opredeljenja između zapada i istoka. Druga je da u takvim okolnostima društvo je podeljeno preko sredine što je uostalom i slučaj sa Srbijom. U takvim okolnostima korupcija cveta i narodom se lako manipuliše. I u Srbiji se raspadom SFRJ samo Kurta i Murta smenjuju na vlasti a i Srbija se nalazi na raskoraku između zapada (Evrope) i istoka (Rusije). To se preslikava u sve slojeve društva koja kao kancer polako i sigurno uništava društvo.
Neki upoređuju Srbiju/Hrvatsku sa Rusijom/Ukrajinom ali te sličnosti su minimalne. Hrvatska je oduvek bila opredeljena ka zapadu i sa podrškom tog istog zapad je izvojevala svoj "tisućljetni san" dok Srbija i dalje tone u korupciji i neodlučnosti. Nekada jedini recept za promenu je da sve ode skroz u 3 p.m. i da oni preostali poučeni greškama iz pepela izgrade novo društvo koje će imati iole šansu za eventualni istinski prosperitet. Bojim se da Srbiju, kao i Ukrajinu tek čekaju teški dani. Ukrajina će možda brże da se oporavi jer će brže da se osvesti dok Srbija kao žaba koja se kuva ne vidi u kom pravcu se surva.
Грешиш, ти српски политички наратив сматраш неком друштвеном реалношћу, а она то није. Србија се и пре Вучића определила за запад и то већински. Ја познајем СРС и сећам се када су они били отворено антизападна странка, али и то је била лаж, јер они су испод жита шуровали са западом ... мало по мало, временом су престали то да крију, па је био изговор ''ми смо патриоте, идемо у западне амабасаде, али због Србије''.
На крају су радикали испали већи сарадници запада него жути.

Данас више не постији нека велика антизападна или антиЕУ партија, имаш те мале ДБ партије и оне имају тај антизападни наратив, док прикупе довољно наивних гласача, а онда ће и тај Нестроровић да их изда, као што је Милица издала своје бираче.

Српски политичари једно раде, раде прозападно, а друго причају, причају проруски како би придобили оне који и даље гласају за тај наратив.

Back
OSZAR »