aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 25.992
ovo su dokazi iz Biblije
Matej 4:10
Isus mu je tada rekao: „Idi, Sotono, jer je napisano: ’Jehova, svom Bogu, klanjaj se i njemu jedinom služi.‘“
Matej 6:9
„Oče naš koji si na nebesima, neka se sveti tvoje ime.“ – Isus uči da se molimo Ocu, a ne njemu samom.
Matej 11:25
U to vreme Isus je rekao: „Hvalim te, Oče, Gospode neba i zemlje...“ – Isus slavi Oca kao Vrhovnog Gospoda.
Matej 26:39
„Oče moj, ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ipak, neka ne bude moja volja, nego tvoja.“ – pokazuje da Isus ima svoju volju, ali se pokorava Božjoj volji.
Jovan 14:28
„Otac je veći od mene.“ – direktna i jasna izjava o hijerarhiji.
1. Korinćanima 3:6-7
„Ja sam posadio, Apolos je zalio, ali je Bog učinio da raste. Tako ni onaj koji sadi ni onaj koji zaliva nije ništa, nego je Bog onaj koji daje da raste.“
2. Korinćanima 1:3
„Blagosloven neka je Bog i Otac našeg Gospoda Isusa Hrista...“
Efescima 1:17
„da vam Bog našeg Gospoda Isusa Hrista, slavni Otac, da duh mudrosti...“
Filipljanima 2:9-11
Bog je uzvisio Isusa i dao mu ime – znači nije jednak Bogu, već je uzvišen od Boga.
1. Solunjanima 1:9-10
„... služimo živom i istinitom Bogu i čekamo s nebesa njegovog Sina...“
1. Timoteju 1:17
„Kralju večnosti, neraspadljivom, nevidljivom, jedinom Bogu, neka je čast...“
Juda 1:25
„Jedinom Bogu, našem Spasitelju, kroz Isusa Hrista, našeg Gospoda, neka je slava...“
Otkrivenje 3:12
Isus kaže: „...moga Boga... moga Boga... moga Boga... moga Boga.“ – četiri puta naziva Jehovu „svojim Bogom“.
Matej 4:10
Isus mu je tada rekao: „Idi, Sotono, jer je napisano: ’Jehova, svom Bogu, klanjaj se i njemu jedinom služi.‘“
Matej 6:9
„Oče naš koji si na nebesima, neka se sveti tvoje ime.“ – Isus uči da se molimo Ocu, a ne njemu samom.
Matej 11:25
U to vreme Isus je rekao: „Hvalim te, Oče, Gospode neba i zemlje...“ – Isus slavi Oca kao Vrhovnog Gospoda.
Matej 26:39
„Oče moj, ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ipak, neka ne bude moja volja, nego tvoja.“ – pokazuje da Isus ima svoju volju, ali se pokorava Božjoj volji.
Jovan 14:28
„Otac je veći od mene.“ – direktna i jasna izjava o hijerarhiji.
1. Korinćanima 3:6-7
„Ja sam posadio, Apolos je zalio, ali je Bog učinio da raste. Tako ni onaj koji sadi ni onaj koji zaliva nije ništa, nego je Bog onaj koji daje da raste.“
2. Korinćanima 1:3
„Blagosloven neka je Bog i Otac našeg Gospoda Isusa Hrista...“
Efescima 1:17
„da vam Bog našeg Gospoda Isusa Hrista, slavni Otac, da duh mudrosti...“
Filipljanima 2:9-11
Bog je uzvisio Isusa i dao mu ime – znači nije jednak Bogu, već je uzvišen od Boga.
1. Solunjanima 1:9-10
„... služimo živom i istinitom Bogu i čekamo s nebesa njegovog Sina...“
1. Timoteju 1:17
„Kralju večnosti, neraspadljivom, nevidljivom, jedinom Bogu, neka je čast...“
Juda 1:25
„Jedinom Bogu, našem Spasitelju, kroz Isusa Hrista, našeg Gospoda, neka je slava...“
Otkrivenje 3:12
Isus kaže: „...moga Boga... moga Boga... moga Boga... moga Boga.“ – četiri puta naziva Jehovu „svojim Bogom“.