Završetak života kao pravo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

bezimeni1

Domaćin
Poruka
3.003
Сви смо ми бачени да живимо и да се сналазимо, без да нас је ико питао да ли то желимо. Ако неко покуша самоубиство јер тешко да постоји другачији начин за завршетак живота, и то му не успе, бива затворен у лудари, можда остане осакаћен и без друге шансе да опет то уради. Удруживање зарад самоубиства су забрањена, а то је потребно јер тешко је то учинити и потребно је јако пуно охрабривања и подршке од истомишљеника, док се људи удружују око свакаквих глупости. Еутаназија је табу у већини држава и то је само за одабране. Свако је препуштен самом себи да се сналази ако не жели више да живи. Онај ко пасивно одустаје од живота тај вероватно нигде не ради и нема приходе, можда има пороке, он се за живота уваљује у дугове јер не ради, кажњаван је, уваљује се у здравствене проблеме, живи годинама у неизвесности и казни уместо да има могућност да све то скрати. За живот се можда мора трпети злостављања на послу или од стране бирократије, зашто би неко то трпео?

Свако треба да има права да заврши са животом јер нико ником неће давати паре за живот, давати љубав, пријатељство, здравље, нико нас не плаћа да живимо. Правда не постоји, свако ком се нешто не свиђа ваљда има права да се повуче одатле.

Сви смо ми бачени да живимо и да се сналазимо, без да нас је ико питао да ли то желимо. Ако неко покуша самоубиство јер тешко да постоји другачији начин за завршетак живота, и то му не успе, бива затворен у лудари, можда остане осакаћен и без друге шансе да опет то уради. Удруживање зарад самоубиства су забрањена, а то је потребно јер тешко је то учинити и потребно је јако пуно охрабривања и подршке од истомишљеника, док се људи удружују око свакаквих глупости. Еутаназија је табу у већини држава и то је само за одабране. Свако је препуштен самом себи да се сналази ако не жели више да живи. Онај ко пасивно одустаје од живота тај вероватно нигде не ради и нема приходе, можда има пороке, он се за живота уваљује у дугове јер не ради, кажњаван је, уваљује се у здравствене проблеме, живи годинама у неизвесности и казни уместо да има могућност да све то скрати. За живот се можда мора трпети злостављања на послу или од стране бирократије, зашто би неко то трпео?

Свако треба да има права да заврши са животом јер нико ником неће давати паре за живот, давати љубав, пријатељство, здравље, нико нас не плаћа да живимо. Правда не постоји, свако ком се нешто не свиђа ваљда има права да се повуче одатле.
Posećujem često starija lica koja su mi bliže i dalje srodna, a usamljena. Nije da nemaju nikoga svog na svetu, ali je sve razbacano i daleko, mada ima i samih potpuno. Javila sam se da me, ukoliko i čim bude potrebno, želim biti geronto-domaćica za svoj grad i okolinu, ali više okolinu, zabačena mesta gde ljudi životare i čeznu za društvom.
Do pola razgovora sa mojim usamljenicima je uglavnom priča: "Što li ne umirem više, šta me drži u životu???", a od pola baš bez izuzetka: "Kad da ti se nadam?/Kad ćeš opet ovamo?/Sledeći put da raspalimo palačinke ili uštipke, a imam i sjajan recept za ...?/Znaš, za ovaj telefon mi trebaju opet one baterije jer osećam da je neko zvao, ali ovaj gluvi telefon ništa ne pokazuje./ Koliko si mi skratila vreme, vidi, proletelo kao ništa!", i onda znam da im nije potrebno ni od koga pravo da sami sebi završe život kad požele, već žele da je tu neko koga zanima kako su, da malo pospremi, uzdigne, progovori-i to su duše koje nisu digle ruke od života još.
Suicidalne misli ređe padaju na pamet tim starijim ljudima, premda se pitaju, i kao da jedva čekaju, kad će Smrt doći po njih.
Osobi koja ima suicidalne misli ne želim nikad i ničim potvrditi da je njen vapaj za umiranjem nešto za OK, JUST DO IT, :super:, neee, nikako!
To je direktna promocija smrti, što se nadam da bi ste se složili i Vi da nije u redu!
Kao neko ko je imao pokušaj samoubistva davno, strogo sam predata odluci da mi vreme na ovom svetu može okončati samo dragi Bog, a na koji način-Njemu na razmišljanje, a meni... ništa na ovom svetu toliko ne smeta, a imam toliko stvari koje volim, da bre, neću da mrem.

Do pola razgovora sa mojim usamljenicima je uglavnom priča: "Što li ne umirem više, šta me drži u životu???", a od pola baš bez izuzetka: "Kad da ti se nadam?/Kad ćeš opet ovamo?/Sledeći put da raspalimo palačinke ili uštipke, a imam i sjajan recept za ...?
Код мене је само тај први део реченице, за други део реченице да бих га рекао никог немам.

Pa sta ce ti Iko to je licni cin
Зато је тешко то урадити јер је то лични чин, свако је препуштен да се сналази, притом удруживање око тога је забрањено. Нпр. твоје лечење неке болести није лични чин већ имаш државно уређеног доктора, имаш и здравствено осигурање, за посао имаш националну службу за запошљавање и инспекцију рада, можда то ниси користио али то је настало неким друштвеним удруживањем, али за онакве битне ствари не постоји ништа и чак је забрањено приватно/невладино удруживање. Ај се ти лечи без доктора и буди скроз сам свој газда, па мало тешко.

Зато је тешко то урадити јер је то лични чин, свако је препуштен да се сналази, притом удруживање око тога је забрањено. Нпр. твоје лечење неке болести није лични чин већ имаш државно уређеног доктора, имаш и здравствено осигурање, за посао имаш националну службу за запошљавање и инспекцију рада, можда то ниси користио али то је настало неким друштвеним удруживањем, али за онакве битне ствари не постоји ништа и чак је забрањено приватно/невладино удруживање. Ај се ти лечи без доктора и буди скроз сам свој газда, па мало тешко.
Pa ako ti nije do zivota sve ti je jedno dal ces se udruzivati...lecenjem pokazujes da ti je stalo do zivota a samim Tim do ucesca u svim tim hijerarhijama lekar,orivatni lekar itd...recimo vecina psuje sto mora da da vecinu svojih para na lecenje Ali ipak idu jer I'm je stalo da zive I ozdrave iako tvrde da je sistem nepravedan I da je nepodnosljivo ziveti u njemu

Pa ako ti nije do zivota sve ti je jedno dal ces se udruzivati...lecenjem pokazujes da ti je stalo do zivota a samim Tim do ucesca u svim tim hijerarhijama lekar,orivatni lekar itd...recimo vecina psuje sto mora da da vecinu svojih para na lecenje Ali ipak idu jer I'm je stalo da zive I ozdrave iako tvrde da je sistem nepravedan I da je nepodnosljivo ziveti u njemu
Није све једно, то је зрело за једну јаку нову идеологију. Јако је тешко убити се и за то је потребно јако пуно храбрости, и зато је потребна подршка истомишљеника, охрабривање, можда и идеологија. Ви се удружујете око разних ствари, зашто баш ово да буде препуштено да буде свачија лична ствар?

Није све једно, то је зрело за једну јаку нову идеологију. Јако је тешко убити се и за то је потребно јако пуно храбрости, и зато је потребна подршка истомишљеника, охрабривање, можда и идеологија. Ви се удружујете око разних ствари, зашто баш ово да буде препуштено да буде свачија лична ствар?
Ovo nije svačija lična stvar.
Vi ste taj koji ste došli da promovišete ideju o smrti, i ne zameramo, ali imate malo ljudi koji će vas odgovarati od te ideje.
Nikome nije stalo ukoliko se patite kroz život=jer se pate svi. Ukoliko mislite da vam je teže nego nekom drugom, niste upravu!
Život je težak, ali idemo dalje, budimo se svako jutro, i svakog dana kad smo se probudili-mi smo dužni nešto da radimo, da menjamo, da mrdamo tj dajemo znake da smo živi-Hvala dragom Bogu što nam dopušta da u ovom sastavu i sutra osvanemo- mora da baš veruje u nas!

Ovo nije svačija lična stvar.
Vi ste taj koji ste došli da promovišete ideju o smrti, i ne zameramo, ali imate malo ljudi koji će vas odgovarati od te ideje.
Nikome nije stalo ukoliko se patite kroz život=jer se pate svi. Ukoliko mislite da vam je teže nego nekom drugom, niste upravu!
Život je težak, ali idemo dalje, budimo se svako jutro, i svakog dana kad smo se probudili-mi smo dužni nešto da radimo, da menjamo, da mrdamo tj dajemo znake da smo živi-Hvala dragom Bogu što nam dopušta da u ovom sastavu i sutra osvanemo- mora da baš veruje u nas!
И сви су појединачно били гладни док се нису удружили и створили организовану економију.

У тоталу ми можда није најтеже јер нисам на самрти, али тврдим да ми је убедљиво најтеже када су односи са другим људима, друштвена повезаност, ја сам више година живео у изолацији а да нисам био ни у каквом затвору, сви који су усамљени испостави се да имају бар неког или да други емпатишу са њиховом усамљеношћу (нпр. старији људи на селу које су напустила деца а који ипак имају комшије, и који су створили своју породицу).

Тврдим да не постоји нико ко је толико и безизлазно усамљен као ја.

Čak i one nazi undead urednice na ani uvidele su koliko je toksičan ovaj čovek, sa njegovim pozivima na samoub.istvo i istim temama koje vrti i ovde. Beše 2019-a godina kad si dobio trajan ban tamo upravo zbog ovakvih stvari...
On sada vreba ima li neka osoba koja je na granici, strašno... Neverovatno je da se ovakve stvari dopuštaju ovde

Čak i one nazi undead urednice na ani uvidele su koliko je toksičan ovaj čovek, sa njegovim pozivima na samoub.istvo i istim temama koje vrti i ovde. Beše 2019-a godina kad si dobio trajan ban tamo upravo zbog ovakvih stvari...
On sada vreba ima li neka osoba koja je na granici, strašno... Neverovatno je da se ovakve stvari dopuštaju ovde
Ми слични треба да се удружимо јер пуно је оних који се слажу са мном али само су пасивни и трпе злостављање од стране вас.

Који је твој изговор да спречаваш да се удружујемо? Ја све пишем рационално док ти стојиш иза разних телетабисних клишеа и мишљења већина.

Можеш ли ми рећи, аргументовано, у чему грешим? Мада не знам ни што то питам од неке која зна само да вређа.

Чекај, на граници чега??? Ви се све убисте да помогнете свим тим силним потенцијалним самоубицама 😂 Ви сте тамо зло препуно предрасуда, феминистичко легло. Мени тада није била намера да икога повучем већ само да добијем љубав, поготову јер сам први пут ту дошао, значи лажеш и оптужујеш без доказа, и измишљаш нечије намере. Сада све радим на рационалан начин јер сам због вас насилника морао да рационалније образложим оно што желим а да не будем злостављан осим на неаргументован начин. Него, кад ће те ми платити одштету за злостављање, има све забележено?

Koja glupa tema.
Зашто глупа, то су крупне ствари, велики део људи исто размишља и слаже се, само је табу.

Нико не треба да буде дужан да трпи злостављање на послу само да би преживео, нити страх за егзистенцију, који је други излаз из тога?

Зашто глупа, то су крупне ствари, велики део људи исто размишља и слаже се, само је табу.
besmislena. svako se rodio da bi uživao u životu.
Нико не треба да буде дужан да трпи злостављање на послу само да би преживео, нити страх за егзистенцију, који је други излаз из тога?
Dati otkaz je smislenije.

besmislena. svako se rodio da bi uživao u životu.
Са тим се слажем, то је једини смисао живота, али то често није могуће.

Dati otkaz je smislenije.
Само можда треба од нечега живети ако желиш да живиш. Социјална помоћ је условљена и од ње се нпр. не може платити интернет или нешто што је неком једино битно у животу него ти држава одређује како да живиш, то је већ као да си мртав.

Са тим се слажем, то је једини смисао живота, али то често није могуће.
Uvek je moguće. možda samo kad je bolest gadna a smrt izvesna.
Само можда треба од нечега живети ако желиш да живиш.
ja jbga. od vlastitog rada. otvoriš privatnu firmu.

ja jbga. od vlastitog rada. otvoriš privatnu firmu.
Ако немаш профит немаш од чега да живиш.

Uvek je moguće. možda samo kad je bolest gadna a smrt izvesna.
И када си сиромашан, у дуговима, злостављан. Свака страшна болест се састоји од физичког бола (што је често могуће ублажавати лековима), безнађа и стигматизованости од стране других људи (или губљења достојанства), ове две остале ствари имају и они који нису болесни.

Ако немаш профит немаш од чега да живиш.
kako nema[ profit. niko ne radi yabadava. i to nije profit neko naplata rada.
profit je ostatak zarade kod firmi.
И када си сиромашан, у дуговима, злостављан. Свака страшна болест се састоји од физичког бола (што је често могуће ублажавати лековима), безнађа и стигматизованости од стране других људи (или губљења достојанства), ове две остале ствари имају и они који нису болесни.
ima proskaka koji su postali milijarderi. mislim u dolarima.

Чекај, на граници чега??? Ви се све убисте да помогнете свим тим силним потенцијалним самоубицама 😂 Ви сте тамо зло препуно предрасуда, феминистичко легло. Мени тада није била намера да икога повучем већ само да добијем љубав, поготову јер сам први пут ту дошао, значи лажеш и оптужујеш без доказа, и измишљаш нечије намере. Сада све радим на рационалан начин јер сам због вас насилника морао да рационалније образложим оно што желим а да не будем злостављан осим на неаргументован начин. Него, кад ће те ми платити одштету за злостављање, има све забележено?

Bila sam i ja na Ana forumu, baš te godine kada si i ti pisao tamo. I ne samo ja i Dijamantna.

Moram da potvrdim njen post. Zbog ovakvih tema i postova su te banovali.

Zaista, zaista bi bilo dobro da pristaneš i odeš ponovo kod psihijatra. Državnog, u Dom zdravlja. Tu rade dobri i psihijatri i dobri psiholozi i mogu da pomognu.

Što se tiče tvog pozivanja za udruživanje svih onih kojima se ne živi ( da li sam tako razumela? ) po Pravilniku foruma Krstarica zabranjeno je

• posredno ili neposredno pozivanje na organizovanje, bunt, proteste, masovna okupljanja i slično
https://www.krstarica.com/info/pravilnik/

Bezimeni, tebi treba neka zanimacija, plaćena i da radiš, bre!
Nemaš ti pojma šta je depresija i još teže dijagnoze.
Toliko dugo..godinama, navodno, razmišljaš o samoubistvu..smešno 😎 Ko je na granici, on to odradi za max par meseci 😎
Između tvojih redova čitam i analiziram i ti bi samo da privučeš pažnju i sažaljenje.
Nemooo se ljutiš: Digni pedu i radi nešto!
Mislim da nemaš dana radnog staža (zato te žene i ne vole), da parazitiraš na grbači matorih roditelja.
Tebe samo brine šta će biti posle.
Tvoja dijagnoza je slična mnogima u Srbiji
40+ godina, bez ambicija i volje za radom a hteo bi lepe žene, para mnogo i lep život.
Ne ide to tako.
Neću ti više pisati i drago mi je da nisi depresivni, potencijalni, samoubica.
Pročitao sam te, narodski rečeno.
Izgubih vreme na mlati..rca jer mi online sporije da nekog odgonetnem.
Želim ti sve najbolje
🍻

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
OSZAR »