Zašto Bog Isus Hrist ne može da pobedi Sotonu?

prevarenih koji ce tvrditi da antihrist samo sto nije dosao
Antihrist znači protiv Hrista. Da li se to odnosi na Đavola?
Aklo da, kako misliš "samo što nije došao" kada je on uvek sveprisutan?

Matej 28,18, Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.
Ko mu dao? Zar nije on gazda?

Antihrist znači protiv Hrista. Da li se to odnosi na Đavola?
ne misli se, vec na sina pogibli

2. Solunjanima 2,4Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sjesti u crkvi Božijoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
2. Solunjanima 2,8Pa će se onda javiti bezakonik, kojega će Gospod Isus ubiti duhom usta svojijeh, i iskorijeniti svjetlošću dolaska svojega;
[/td]

znaci daljinski, duhom usta ga je eliminisao, ali nije iiskorenjen sve do drugog dolaska - to ne shvataju ovi moji nazovi hriscani

2. Solunjanima 2,9Kojega je dolazak po činjenju sotoninu sa svakom silom, i znacima i lažnijem čudesima,[/td]
2. Solunjanima 2,10I sa svakom prijevarom nepravde među onima koji ginu: jer ljubavi istine ne primiše, da bi se spasli.[/td]
2. Solunjanima 2,11I zato će im Bog poslati silu prijevare, da vjeruju laži;[/td]
2. Solunjanima 2,12Da prime sud svi koji ne vjerovaše istini, nego volješe nepravdu.[/td]

lazno otkrivenje i nepravadan zig 666 jer uvek neko u buducnosti da se zigose, tj strada odbijanjem navodnog ziga
Aklo da, kako misliš "samo što nije došao" kada je on uvek sveprisutan?
nije uvek prisutan ako ga stalno najavljuju, i uvek nekog etiketiraju da je antihrist, pa se ispostavi POSLE DA NIJE BIO
Ko mu dao? Zar nije on gazda?
Bog Otac

Poslednja izmena:
Non stop je prisutan nego je polemika oko toga da li će da nadvlada.
vidis da @Nina to prica za satanu, zlo vs dobro, ravnoteza kao jing-jang, neko cak ide toliko daleko, da kaze sve je u coveku, kao dr dzekil i mister hajd
ali ti mislis mora antihrist da postoji, on je kao dokaz Hrista, ne slusas mene da je to izmisljotina gnostickog dualizma, a citirao sam ti ap. Pavla koji cak i ne pominje nikakvog "antihrista", vec se on navodi samo u laznom Otkrivenju - Apokalipsi, evo moje teme o tome https://forum.krstarica.com/threads...aznim-otkrovenjem.890752/page-6#post-38011512

znaci satana pala, demoni se pokoravaju ucenicima, i sva vrazija sila... nema tu vise nikakve vlasti satanine, i ako se razdeli, rece Hristos,. kako ce opstati? a ne kaze ko ce je pobediti, raspala se sama od sebe, i ona i njeno carstvo - RASPAD!

18. Ako se i satana razdijeli sam u sebi, kako će opstati carstvo njegovo? Jer govorite da pomoću Veelzevula izgonim demone.

19. Ako li ja pomoću Veelzevula izgonim demone, sinovi vaši čijom pomoću izgone? Zato će vam oni biti sudije.

20. A ako li ja prstom Božijim izgonim demone, dakle, stiglo vam je Carstvo Božije.

21. Kad se jaki naoruža i čuva svoj dvor, imanje je njegovo na miru.

22. A kada dođe jači od njega i nadvlada ga, uzme sve oružje njegovo u koje se uzdao, i razdijeli što je zaplijenio od njega.

23. Koji nije sa mnom, protiv mene je; i koji ne sabira sa mnom, rasipa.

24. Kad nečisti duh iziđe iz čovjeka, prolazi...

...odavde moras da ides na moju temu ciji sam link ostavio da bi shvatio kako raskrinkavam mrtvog antihrista, ili samo uskoci ovde
u laznom otkrivenju ne postoji nauka o svetom duhu, a
pored 7 zvezda, dokazuje svoju otpadnost i sa 7 bezimenih duhova:
OTK. 1,20... 7 zvezda jesu andjeli 7 crkava,... 2,1... koji drži 7 zvezda... 3,1... tako govori onaj što ima 7 duhova božijih i 7 zvezda,...
OTK. 1,4 ... i od 7 duhova, koji su pred prestolom njegovim, I od Isusa...
  • MATEJ 12,43 ~ LUKA 11,24 A kad necisti duh [OTK. 1,10; 4,2] izidje iz coveka ide kroz bezvodna mesta [OTK. 21,1] tražeci pokoja i ne nadje ga (vidi AVAKUM 2,5)
  • 12,44 Onda rece: da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao i došavši nadje prazan, pometen i ukrašen. [OTK. 4,3; 21,19]
  • 12,45 Tada otide i uzme sa sobom sedam drugih duhova gorih od sebe [OTK.1,4 i 20; 2; 3; 4,5; 5,6; 8,6…] i ušavši žive onde i bude potonje gore coveku onome od prvoga. Tako ce biti i ovome rodu zlome.

Poslednja izmena:
Ali u pravoslavlju je Isus Bog, nema tatu nego je to sve on? Uključujući i duha. Sveto trojstvo?
AKO JE SV, TROJSTVO, ONDA SU TROJICA, IMA TATU, narocito ako pominje Sina, a i drugi ga prepoznaju kao Sina Bozijeg, sveti Petar.
Sv, Duha salje kada ode gore, vaznesenjem, ... koji od Oca isHodi, a Sin ga salje - TO TI JE SIMVOL NASE VERE, secas se kada su rimokatolici dodali i od sina da ishodi, filiokve? samo su izmislili sto ne stoji u jevandjelju

Ko je nagovorio Evu da grize jabuku?

Što je Bog dopustio da mu se Satana ušunja u Edemski vrt?

Ne beše li zmija najlukavija od sve zveri poljske... i nije li bilo za očekivati da će Adama i Evu koji nisu bili svesni ni sebe, nisu bili svesni ni da su goli, kamo li bilo čega drugog, da će ih takve tek stvorene i naivne to najlukavije stvorenje prevaraiti?

Nije bila glad u pitanju.

Već želja za znanjem. Želja za mudrošću.

To nije bilo obično drvo, to je bilo drvo znaja dobra i zla. Simbol intelekta.

Lucifer, ili kako je kod nas prevedeno Sjajna Zvezda Danica, a to je astrološki uticaj na Hiršćanstvo odnosno planeta Venera, zornjača, koje se takođe pogordio zbog intelekta je baš na motiv znanja nagovorio Evu a Eva Adama te oni jedoše sa drveta zanja i onda im se, šta ono beše, otvoriše oči. Šta znači otvoriše im se oči?

To što im se "otvoriše oči" tu je nastao problem, je kako Bogovi rekoše, u množini tako piše u Knjizi Postanja koja je zvanično deo Biblije, čovek posta kao jedan od bogova.

Pa što je dobila po ušima od Oca?

Zar je to toliko bio strašan greh?

Pročitaj šta je uradila zmija, šta su uradili Adam i Eva i kako je strašno Bog kaznio za to sve njih uključujući i zmiju. A što?

Cela priča je kontraverzna zato što najveća zla upravo Bog zadaje u toj priči.

Što Bog onda kad tako strašno kažnjava nije i sebe kaznio što je dopustio lukavoj zmiji da mu se ušunja u Edemski vrt i da zavara i prevari Evu? Nije li Bog svemoćan i sveznajući? Što je onda dopustio Luciferu koji se već bio pogordio da se ušunja u Edemski vrt?

Nije li Lucifer tada već pogordeli Satana bio proteran iz Raja? Ako je bio prognan iz Raja i nije mu bilo dopušteno da se vrati niti da se šunja po raju, sa očiglednim razlogom, što mu je onda bilo dopušteno da se šunja po Edemskom vrtu?

Mnogi će reći da je neposlušnost Bogu prvobitni greh. A čovek nikada ne bi ni bio neposlušan Bogu, ne bi bio prevaren od zmije tako lukave da je "igra" bila fer.

Igra u startu nije bila fer, možemo reći da je bila nameštena i da je ishod bio više nego predvidiv. Lucifer je bio najinteligentniji i najsvetliji anđeo, vrhovni anđeo koji je najviše mudrosti od Boga dobijao, bio je toliko lukav da je trećinu drugih anđela preobratio na svoju stranu i okreno ih protiv Boga, kako je on bio korumpiran tako je i traćina anđela svojevoljno prešla na stranu onog jednog prvobitnog korumpiranog.

Kad su toliki mudri i svetli anđeli pali, kakve je onda čovek imao šanse?

Neposlušnost kao greh. A opet imamo kontradiktornost, jer se često računa da je osmi greh upravo posluh. Tako da ispada da je i posluh i neposluh greh.

Back
OSZAR »