Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 71.831
Da li je moguce formirati vlast gde ce to biti moguce?
U praksi ne na papiru....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je moguce formirati vlast gde ce to biti moguce?
malo da propere pareОтвараш форум у србији ?
Konkretno to znaci kad dodjes i hoces da otvoris firmu , bila ona pokretna kucica sa sendvicima, ili uredjaj za tracking, ili striptiz klub ili kafana za domine, da to mozes i da odradis, a da ti se ne nakace, u jednom slucaju reketasi , u drugom slucaju pretnja da ne moze to tako , u trecem slucaju pokvarenui bezbednjaci iz BIA kioji izmisljaju da cim radis sa mobilnim mrezama , mora da oni imaju udeo u firmi..ili ti kazu ne znamo da li moze, sto sam npr dobi kao odgovor pre par godina kad sam u unutrasnjosti hteo da otvorim pokretni prodajni stand, jedan za hranu drugi za ne prehranu....i ne znaju , kako to treba da se ozvanici da bude dozvoljeno..sta konkretno znaci "potpuna sloboda otvaranja poslova i firmi"?
Konkretno to znaci kad dodjes i hoces da otvoris firmu , bila ona pokretna kucica sa sendvicima, ili uredjaj za tracking, ili striptiz klub ili kafana za domine, da to mozes i da odradis, a da ti se ne nakace, u jednom slucaju reketasi , u drugom slucaju pretnja da ne moze to tako , u trecem slucaju pokvarenui bezbednjaci iz BIA kioji izmisljaju da cim radis sa mobilnim mrezama , mora da oni imaju udeo u firmi..ili ti kazu ne znamo da li moze, sto sam npr dobi kao odgovor pre par godina kad sam u unutrasnjosti hteo da otvorim pokretni prodajni stand, jedan za hranu drugi za ne prehranu....i ne znaju , kako to treba da se ozvanici da bude dozvoljeno..
Nego moras da ih molis da kontaktiraju BG da im iz BG daju instrukcije i dozvolu , pa onda ako se njima svidi i tako dalje .....
Da ne snimamo dzabe serijale insajdera kako coveka isteraju iz zakupljenog prostora cim mu se poveca obrt ,, tj cim razradi radnju , klub , poslasticarnicu i slicno..
malo da propere pare
a mislis da je bilo gde u svetu drugacije?Konkretno to znaci kad dodjes i hoces da otvoris firmu , bila ona pokretna kucica sa sendvicima, ili uredjaj za tracking, ili striptiz klub ili kafana za domine, da to mozes i da odradis, a da ti se ne nakace, u jednom slucaju reketasi , u drugom slucaju pretnja da ne moze to tako , u trecem slucaju pokvarenui bezbednjaci iz BIA kioji izmisljaju da cim radis sa mobilnim mrezama , mora da oni imaju udeo u firmi..ili ti kazu ne znamo da li moze, sto sam npr dobi kao odgovor pre par godina kad sam u unutrasnjosti hteo da otvorim pokretni prodajni stand, jedan za hranu drugi za ne prehranu....i ne znaju , kako to treba da se ozvanici da bude dozvoljeno..
Nego moras da ih molis da kontaktiraju BG da im iz BG daju instrukcije i dozvolu , pa onda ako se njima svidi i tako dalje .....
Da ne snimamo dzabe serijale insajdera kako coveka isteraju iz zakupljenog prostora cim mu se poveca obrt ,, tj cim razradi radnju , klub , poslasticarnicu i slicno..
Idu samo tradicionalni , to je tacno , kad im je poznato i kad je manuelno....i to je tacno...Zanatski poslovi idu bez problema.
Ali je tema validna , i moje pitanje je u skladu sa ustavom , o garantovanom pravu na rad..... nece nikad biti moguce
slazem se.Ali je tema validna , i moje pitanje je u skladu sa ustavom , o garantovanom pravu na rad...
Препреке које можеш да имаш приликом отварања фирми и у раду исте те фирме код нас су углавном сврстане у две категорије:Da li je moguce formirati vlast gde ce to biti moguce?
Vidis ovo pod 2, ja neke stvari mogu da totalno izmestim iz Srbije, tj kao kad sam imao prvi konkurenciju scania kamion trackerima, tu ne moram da prodam nista u Srbiji , ali onda moram da budem polulegalan ili ilegalan, a to necu jer lose mi to ide, ja dobro radim legalno i volim JIT sistem poslovanja, ali ne volim kad mi uzmu pare unapred, kao sto jesu, i ne volim kad se podrazumeva da cu da trazim poslove iz javnih nabavki , ne odgovara mi uslov surovanja sa politikom i budzetom ...Препреке које можеш да имаш приликом отварања фирми и у раду исте те фирме код нас су углавном сврстане у две категорије:
1. Категорија - везано за врсту делатности коју хоћеш да обављаш - класична делатност нема проблема, остало (наоружање, фармација (производња), племенити метали, озбиљнија хемијска индустрија, телекомуникације, путеви.... неће ти дозволити)
2. Величина фирме - везано је за рад фирме тј обим пословања - ако си мали неће те нико дирати, ако си средњи ту и тамо, обично се појаве да ти буде послове за проценат а ређе те рекетирају, ако си већи ти си већ у интересној зони политике и тако добијаш уносне послове али и плаћаш рекет а ако си велики онда се ти ту и не питаш много, само служиш за проток новца и расподелу добити према категоријама.
Јеси ли пробао да преместиш пословање у неку другу земљу?Vidis ovo pod 2, ja neke stvari mogu da totalno izmestim iz Srbije, tj kao kad sam imao prvi konkurenciju scania kamion trackerima, tu ne moram da prodam nista u Srbiji , ali onda moram da budem polulegalan ili ilegalan, a to necu jer lose mi to ide, ja dobro radim legalno i volim JIT sistem poslovanja, ali ne volim kad mi uzmu pare unapred, kao sto jesu, i ne volim kad se podrazumeva da cu da trazim poslove iz javnih nabavki , ne odgovara mi uslov surovanja sa politikom i budzetom ...
Dotacije mi ne odgovaraju nikako jer mora da otvaram sve knjige na 10 godina, a vec sam probao u bankama kredite za projekte i uvek su mi prodali projekte, a meni nisu odobrili kredit...a prodali moje projekte...Tako da necu da se ganjam po sudovima i pojeo pas macku kako je uvek u Srbiji ..
Zato je ova tema...svi vole seljacki i sivo i mutno , ja ne volim , ne umem lepo opusteno da radim, ne umem da se razmasem ako mi neko stalno bez osnova pravi troskove...
Ili samo dolazi u kontrolu , finansijsku ili bilo koju, jednostavno ne umem da radim na balkanski nacin..
Seljacki receno ne umem da dodjem i hocu da parkiram iznajmljeni kamion na raskrsnici i prodajem lubenice i ne moze ali moze , ako tamo neko nekom javi , i onda neko drugi moze, a ja ne mogu , a dovoljno je da me pomeri 50m i mogu samo da pushim...
Исти разлог што си навео је и један мој добављач дела опреме. Човек ради у једном мањем месту у Србији и ту има производњу, 5 запослених.Pa sad mi palo na pamet da ovde postavim temu , zato sto mi odgovara ovaj PSB sistem u Srbiji , tj ovo sto su uveli da broj mobilnog postaje tekuci racun u banci , i da svako ko ima broj mobilnog ima bukvalno i debitnu karticu , i to funkcionise solidno ...
Ali to je jedna stvar gde je Srbija normalna, a sve oko toga je nenormalna, a to je onda ova tema...
Pitam ljude da li zele da Srbija ostane nenormalna, ja mislim da vecina zeli nenormalnu Srbiju , a meni odgovara normalna Srbija, ja tu umem da povezem module, tj sisteme i da napravim da svima bude superiska...
Ali eto ti odmah starog BIA problema, ako ja radim sa mobilnima, da mi opet ne dodju kao prosli put i traze 50% firme a nece da uloze dinar...jedno je kad me primoravaju da prodam 50% firme, a drugo je kad dajem za dz 50% firme, ...
Da i to se desilo drugima par puta, ne i meni , ali samo zato sto sam sacekao par dana i vidim u ocima nesto cudno i ja umem da izvucem informacije i cujem da su pocela oblizivanja....i sad tu je fora, meni treba 100 000e da bih obezbedio cuvanje prostora, izmedju pocetka gradnje i pocetka saradnje, i plus troskovi za svaki dan....a prihode nemam....i sve ti visi u vazduhu, a ja sam gledao kako arkan radi otmicu slepera malbora...slucajno sam bio blizu tog mesta....totalno neupleten, a gledao sam posle i neke druge stvari kako se distribucija radi za pola sata sleper kod pravnog se istovari.......\Исти разлог што си навео је и један мој добављач дела опреме. Човек ради у једном мањем месту у Србији и ту има производњу, 5 запослених.
Неколико пута је долазио добављач опреме из Аустрије да види како уграђујем његову опрему и како се ради. Једном приликом види он да на једном градилишту нисам сву опрему његову уградио и питао ме чија је. Кажем му да је домаћа и обезбедим му неколико комада да он однесе у Аустрију и испита. Зове ме Аустријанац после 5-6 дана одушевљен. Каже да је опрема од тог нашег произвођача врхунска и када је чуо цену одмах је дошао да га одведем код њега. Понудио му Аустријанац да му направи халу и машине а да га овај снабдева по доброј цени међутим овај наш одбије.
Каже да ће одмах да му дођу локални рекеташи и да траже паре и/или удео у фирми.
Познајем једног привредника са којим сам сарађивао доста он је преселио производњу у Словенију у неко мало место недалеко од Љубљане.Ne.
Za svaku firmu ti se posle odredjenog vremena jave dezurni SNS mafijaski udbasi, najvece dno ovog drustva ikad.
Postoje izuzeci, ali to su izuzeci.
SNS mafijaska diktatura zeli da reketira i kontrolise sav domaci kapital. To je banda i bagra kakva se retko srece, to su te oprobane FSB metode upravljanja drustvom.
Tako treba da funkcioniše državna birokratija. Plaćaš bandu u Srbiji od svojih para da te još sapliću na svakom koraku i uzimaju mito.Познајем једног привредника са којим сам сарађивао доста он је преселио производњу у Словенију у неко мало место недалеко од Љубљане.
Прво је упутио захтев да пресели фирму и када је отишао дочекао га председник општине и неколико људи из општинске администрације.
Рекао је Словенцима да не познаје њихове прописе и систем пословања и одмах су му доделили правног и финансијског саветника на 2 године бесплатно. На располагању стоје сваког радног дана од 09 - 17 часова. Само се најави и ови одмах дођу. Остали административни радници за заштиту животне средине, безбедност на раду, саобраћај, енергетика сви су дошли да му покажу како функционише систем и укажу на прописе и законске одредбе.