SRBI: Pogledaj dom svoj anđele! Živela Kraljevina Srbija!

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.134
Intuicija mi kaže da će uskoro biti sve više PREKRAJANJA granica! Raspad SSSR-a je to načeo! Raspad trule, bravareve zločinske Šugoslavije je bio neminovan! Sada je vreme da se dogovorimo oko NOVIH granica:
1) Da li su 'bosanski' Srbi sretni jer moraju da se natežu sa balijama i Hrvatima u tzv. BiH??
2) Da li su makedonci sretni jer moraju da se natežu sa BUGARIMA, grcima i ŠIPTARIMA u tzv. Severnoj Makedoniji?
3) Da li su đeetići, crnogorci sretni jer moraju da se natežu sa šiptarima, i međusobno!!???
Prema tome, kralj Kraljevine Srbije će biti onaj koji REŠI sve ove navedene probleme!
PS;: Da ne bi bilo zabune: To NEĆE biti Karađorđevići..... Osim ako britanci pristanu, podrže, pa i oružano podupru ove zahteve!

Intuicija mi kaže da će uskoro biti sve više PREKRAJANJA granica! Raspad SSSR-a je to načeo! Raspad trule, bravareve zločinske Šugoslavije je bio neminovan! Sada je vreme da se dogovorimo oko NOVIH granica:
1) Da li su 'bosanski' Srbi sretni jer moraju da se natežu sa balijama i Hrvatima u tzv. BiH??
2) Da li su makedonci sretni jer moraju da se natežu sa BUGARIMA, grcima i ŠIPTARIMA u tzv. Severnoj Makedoniji?
3) Da li su đeetići, crnogorci sretni jer moraju da se natežu sa šiptarima, i međusobno!!???
Prema tome, kralj Kraljevine Srbije će biti onaj koji REŠI sve ove navedene probleme!
PS;: Da ne bi bilo zabune: To NEĆE biti Karađorđevići..... Osim ako britanci pristanu, podrže, pa i oružano podupru ove zahteve!
Pa dobro, bice jednom kraljevina koje ce objediniti sve to, ali ne tako skoro.

Tako je najbolje, da svi (pobrojani) zivimo u jednoj zemlji i da ne bude vise ratova.

A toga ce svega biti kad svako pojedninacno shvati da je prevaren od zapada, i da je bolje da se osloni na onog blizu koji ima iste probleme.

nije nikakav poziv na genocid ali...

nece biti mira dok siptari fizicki postoje na gore navedenim teritorijama

Hvala, potpuno sam zaboravio na Kosovski Rezervat! :rotf: Šiptari?? Koji kuac oni hoće među SRPSKIM manastirima!!?? Imaju SVOJU HEBENU matičnu ALBANIJU,,, koja je nekada bila Dušanovo Carstvo....
To se resava tako sto im se, onima koji zele, izdaju srpske licne karte i da prihvate drzavljanstvo. Ko nece to i ne zeli da bude lojalan, njega treba proterati (u Albaniju, jer su vecinom odande i dosli posle bombardovanja), ali nista osim toga, niti izazivati neki rat.

Dakle ima "elegantnih" resenja, samo za to drzava mora da bude veoma jaka, ne u smislu sile samo, nego i u smislu demokratije, osecaja za druge.

Ja licno, volela bih da zivim u takvoj zemlji, ali sa uvazavanjem svih manjina i ljjudi koji se nadju na tom prostoru, ne mora ni da se zovu manjinama.

Dobro a kako mislis da se to ostvaris.
Dobro znas da je Djavo u detalima.
Ne zaboravi No pain no gain.
:D

Niko to ne kaže! Imaju izbor: Hoće li biti konstitutivni sa Srbima, il bugarima, šiptarima, grcima, marsovcima, pingvinima....
Znas sta treba da postoji? Velika unija pravoslavnih naroda, do koje ce doci u buducnosti i u sta verujem, kao garant nekih mirnih vremena.

Tu bi spadale zemlje od Rusije i Belorusije na severu (moze i deo Ukrajine, ali tu ne bih da se mesam i prejudiciram ishod trenutnog rata), preko Rumunije, Srbije, S. Makedonije, i do Grcke. I sa svim zemljama u susedstvu a koje nisu na toj liniji direktno, kao sto su Crna Gora, R. Srpska, za Bugarsku nisam sigurna.

I to bi bila "tampon" zona izmedju muslimana na istoku, s kojima nemamo neke lose odnose generalno, i zapada. Razume se, tu bi pripala i KiM, tacniej Kosovo se nikad i nije racunalo u nesto van ove zemlje. Pripale bi i neke clanice ZND. Poenta bi bila na slozi i ekonomskoj saradnji od severa, pa sve do Egeja, slobodnom kretanju, trgovini, zajednickim investicijama i razmeni.

Ja mastam o takvoj uniji, federaciji ili konfederaciji, koja ce biti sasvim miroljubiva, ali koja nece da da na sebe, i koja ce gledati svoja posla, nikog ugroziti, ali biti odbrambeno jaka da joj nikad niko nece prici.

Znas sta treba da postoji? Velika unija pravoslavnih naroda, do koje ce doci u buducnosti i u sta verujem, kao garant nekih mirnih vremena.

Tu bi spadale zemlje od Rusije i Belorusije na severu (moze i deo Ukrajine, ali tu ne bih da se mesam i prejudiciram ishod trenutnog rata), preko Rumunije, Srbije, S. Makedonije, i do Grcke. I sa svim zemljama u susedstvu a koje nisu na toj liniji direktno, kao sto su Crna Gora, R. Srpska, za Bugarsku nisam sigurna.

I to bi bila "tampon" zona izmedju muslimana na istoku, s kojima nemamo neke lose odnose generalno, i zapada. Razume se, tu bi pripala i KiM, tacniej Kosovo se nikad i nije racunalo u nesto van ove zemlje. Pripale bi i neke clanice ZND. Poenta bi bila na slozi i ekonomskoj saradnji od severa, pa sve do Egeja, slobodnom kretanju, trgovini, zajednickim investicijama i razmeni.

Ja mastam o takvoj uniji, federaciji ili konfederaciji, koja ce biti sasvim miroljubiva, ali koja nece da da na sebe, i koja ce gledati svoja posla, nikog ugroziti, ali biti odbrambeno jaka da joj nikad niko nece prici.
Ta unija već postoji i oduvek je postojala.
Zove se pravoslavna vera.
Što misliš, zašto ne može da postane nešto više?

Potpuno je nenormalno bilo devedesetih da se Makedonija odvaja, a kasnije i Crna Gora. To sa Srbijom i treba biti ista država. Plus RS, eto ti pola SFRJ samo šta se neće zvati SFRJ. Ostatak pomalo. A šta se tiče neke jake ličnosti koja bi impresionirala Makedoniju i Crnu Goru, ta osoba osim što mora biti politički inteligentna i šarmantna, mora imati veliku moć. Moć diktatora i fanatičnu lojalnost naroda. A ta fanatična lojalnost naroda mora se vidjeti u slušanju i divljenju prema diktatoru i žrtvovanju za državu da postane šta više ekonomski i vojno jaka. To ti je prvi uslov.
Jesi mogao prije da pričaš po TV o Titu kao što sada pričaju o recimo Vučiću? Nemaš respekt prema vođi, zaboravi jaku naciju. Inače, mislim da Vučić nije za tu poziciju iako je patriota. Treba neko intelektualno prodoran i efikasan, ne neko ko gleda sebe i kako će ga istorija pamtiti. Na toj poziciji nisi radi sebe nego radi države i naroda.

Nije religija danas kao prije važna. I ja sam ateist, kao i recimo Ćirjaković. Nisam ni kršten niti moje već 4 generacije u porodici, a u dokumentima stoji "Srbin". A ta vera je stara 950 godina (raskol crkve 1054 godine), daleko je to od "oduvek" pošto moderan čovjek od pračovjeka postoji oko milion i osamsto hiljada godina. Imali smo pretke sve to vrijeme dok nisu ove nacije niti izmišljene kao ni religije.
Pusti to "oduvijek", malo mi to mitomanija. Klizav teren. Nerealno gledanje politike.

Naravno! U Kraljevini SRBIJI, šiptari gube bilo kakva državotvorna i konstitrutivna prava,,,,mogu da budu samo MANJINA... nema im više prava koja su dobila od bravarskog zločinca,,,,, i na osnovu toga, pravo na državnost! :rotf:
Nisu oni problem nego amerikanci i Nato. Makneš ove, može da krene opšta mobilizacija i vojna akcija.

Iz opravdanih razloga nije mogla do sad. Prvo, sve su to bile kraljevine, a zatim je vecinu njih zahvatio jos i komunzam, pretvarajuci ih u republike.

Sada, kad su sve republike a nastankom novih okolnosti u svetu (NATO i potcenjivacki, iskoriscavajuci odnos zapada ka siromasnijima, a podozriv ka velikima), treba stvoriti jedno "cisto srce" i teritoriju sa kojima ce svako mudar da saradjuje, a ljubomoran da odstupi sam od sebe nemajuci sta da trazi u toj slozi.

edit: Mozda bi to bolje bilo nego iscepkane a podmicene (poneke), republike ili kraljevine od strane zapada.

Iz opravdanih razloga nije mogla do sad. Prvo, sve su to bile kraljevine, a zatim je vecinu njih zahvatio jos i komunzam, pretvarajuci ih u republike.

Sada, kad su sve republike a nastankom novih okolnosti u svetu (NATO i potcenjivacki, iskoriscavajuci odnos zapada ka siromasnijima, a podozriv ka velikima), treba stvoriti jedno "cisto srce" i teritoriju sa kojima ce svako mudar da saradjuje, a ljubomoran da odstupi sam od sebe nemajuci sta da trazi u toj slozi.
Da, kao šta sam i njemu rekao. Pogledaj Ukrajinu. Prešli na katolički kalendar. Sad će im i Papa tupavac biti poglavar. Vidiš da nije religija čvrsta poveznica kada se više vekova pogazi bez pardona. Religija danas nije više toliko bitna kao nekoć (prije modernih nacija religija je bila identitet). Državni i nacionalni interes je danas ispred religije.

Nisu oni problem nego amerikanci i Nato. Makneš ove, može da krene opšta mobilizacija i vojna akcija.
To me uopšte ne brine! Npr. ameri su podvijena repa kukavički pobeglii iz Vijetnama, afganistana..,itd... Prednost ove okupacije Kosova od strane NATO-a je da nema više bravarevih kredita za razvoj nerazvijenih zaostalih krajeva za Kosovo i Bosnu.. kada odu ameri! :rotf: :rotf: :rotf:

Back
OSZAR »