Protest u Beogradu u znak podrške Palestini

Da li podržavate blokadu Ormuskog moreuza?

• Da

glasova: 9 50,0%
  • Ne

glasova: 9 50,0%

• Ukupno glasova
    18

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon sastanka sa vojnim vrhom da su napadom na Iran SAD prekršile međunarodno javno pravo.​

- Mi želimo mir na Bliskom i Srednjem istoku. Nama su prijateljske zemlje i Izrael i Iran. Jevreji su ovde uvek poštovani kod nas, do jučerašnjeg beznačajnog skupa, nisam video ni jednu antisemitsku poruku. Isto tako nisam čuo ni jednu antimuslimansku poruku. Iran nije priznao Kosovo, ali je glasao za Rezoluciju o Srebrenici. Izrael je priznao Kosovo, ali nije podržao Rezoluciju - istakao je Vučić.

Nek reše nedoumice do sredine ili nek se strpe do kraja jula.
Neću da mi propadne odmor :rtfm:
Samo oštro!

P.S. Da sam na tvom mestu o Hurgadi i Egiptu ne bih ni razmišljao, Muslimanskoj braći je dovoljan i mnogo manji povod od ovoga. Što se tiče Turske, bolje se informisati na nekom ozbiljnom turističkom forumu/sajtu. Ako je ikako moguće, promenite destinaciju, i naravno, lep provod.

Да ли је у нашем интересу побједа Ирана и Палестинаца?

Мислим, нашем као Србије.
U našem interesu je opstanak i jačanje i Izraela i Irana, bez obzira na to koliko tako nešto trenutno glupo zvuči, osim ako neko ne misli da mogući veliki američki napad na Iran i njihov eventualni slom “ne bi” trenutno doveo do ogromnog jačanja pozicije Turske i dodatnog bujanja njihovih neootomanskih ambicija. Saudijska Arabija, kao nas dokazani “prijatelj” bi se takođe jako obradovala takvom razvoju situacije…

Protesti su i u samom Izraelu..jer ovo što sada radi Izrael nad Palestinom i Palestincima je genocid i to treba da se zaustavi trenutno
Što se tiče Bliskog istoka, na žalost nismo u stanju da utičemo ni na šta, jedino možemo da konstatujemo da su Palestinci suniti isto kao i Sarajevo i Kurti, i da su od devedesetih do sada suniti naneli šiitima u Iraku i Siriji onoliko zla koliko Pavelić Srbima, a Iran je šiitska zemlja…

Back
OSZAR »