Klađenje na povratak Isusa Hrista na Zemlju

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
384.700
U svetu prepunom neizvesnosti, izgleda da ni apokaliptična predviđanja više nisu pošteđena savremenih tokova klađenja.
Na jednoj popularnoj platformi za klađenje, hiljade ljudi uložile su novac u tvrdnju da će se Isus Hristos zaista vratiti na Zemlju — i to pre kraja 2025. godine.
I hrišćanstvo i islam podučavaju da će Isus ponovo doći, posle svog uskrsnuća koje je, prema Svetom pismu, usledilo nakon raspeća. Međutim, nakon tog događaja,
kako navodi Biblija, nije se dugo zadržao među ljudima, već se uzdigao na nebo, ostavljajući svoje sledbenike da čekaju njegovo drugo pojavljivanje.

Deo ove opklade zasniva se na takozvanoj „Teoriji milenijumskog dana”, koja sugeriše da će se Isus vratiti 6.000 godina nakon stvaranja čovečanstva, čime će započeti hiljadugodišnje doba mira.Po toj logici, svakih hiljadu godina predstavlja jedan „dan”, i nalazimo se, metaforički, u „petku“ — pred „subotu“, dan Božijeg mira.

688z387_isus.jpg

Ova teorija, međutim, ima ozbiljan problem: naučni dokazi jasno ukazuju na to da moderna ljudska vrsta, Homo sapiens, postoji već oko 300.000 godina, a ne samo 6.000 godina.Uz to, predviđanja o drugom silasku Isusa Hrista pojavljuju se vekovima — sa brojnim pogrešnim datumima i razočarenjima.

Biblija i sama upozorava: „A o danu tom i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac“ (Matej 24:36).

Ipak, uprkos svim sumnjama, opklada je aktivna i ljudi čekaju. Ako se do kraja godine ništa ne dogodi ,kao što istorija već predlaže
biće to još jedna omašena prognoza u nizu. Ali, ako se nekim čudom dogodi, neki će se ozbiljno obogatiti...link

Meni licno smeta obesmišljavanje religije , posebno jednog ovako velikog dogadjaja,
koji vernici išcekuju vec godinama i poigravanje njihovim verskim osecanjima i ne ostvari se postavlja pitanje :

Da li je uopšte važno da li ce se Isus Hrist vratiti na Zemlju medju ljude i doneti sa sobom mir ?

Molitva

Dok se jos zemlja okreće,
dok je još jarko svetlo,
Gospode, daj ti svakome
ono čega nema:

Mudracu daj glavu,
plašljivcu konja,
daj sretnom novac…

I ne zaboravi na mene.

Dok se još Zemlja okreće,
Gospode – tvoja je vlast
Daj častohlepnom
da se nauživa vlasti,
daj predah darežljivom
do kraja dana,
Kainu daj pokajanje…

I ne zaboravi na mene.

Ja znam: ti sve možeš
i verujem u tvoju mudrost,
ko što veruje mrtav vojnik
da će živeti u raju,
kao što veruje svako uho
tvojim tihim rečima,
kao što verujemo i mi sami
bez obzira šta činili

Gospode, moj Bože,
Dok se još zemlja okreće,
a čudno je to i njoj,
dok je još
vremena i vatre,
daj svakom po malo…
I ne zaboravi na mene.

Bulat Okudžava

Ova teorija, međutim, ima ozbiljan problem: naučni dokazi jasno ukazuju na to da moderna ljudska vrsta, Homo sapiens, postoji već oko 300.000 godina,
To nisu naucni dokazi vec klasicna teorija sa ooooooooozbiljnim nedostatcima u sferi bazicnih podataka na osnovu kojih se ta ista zasniva.
Biblija i sama upozorava: „A o danu tom i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego samo Otac“ (Matej 24:36).
Tako je !!
Ipak, uprkos svim sumnjama, opklada je aktivna i ljudi čekaju. Ako se do kraja godine ništa ne dogodi ,kao što istorija već predlaže
biće to još jedna omašena prognoza u nizu. Ali, ako se nekim čudom dogodi, neki će se ozbiljno obogatiti...link
I sta ce im onda sav taj novac,kako mislis da bi ga trosili ??? :D

To nisu naucni dokazi vec klasicna teorija sa ooooooooozbiljnim nedostatcima u sferi bazicnih podataka na osnovu kojih se ta ista zasniva.

Tako je !!

I sta ce im onda sav taj novac,kako mislis da bi ga trosili ??? :D
Naravno da bi ga trošili i troše ga na sve ono što oni misle da njima treba
Ljudima kojima je materijano najviše znaci duhovnost ih ne sprecava da rade i ovakve stvari

Naravno da bi ga trošili i troše ga na sve ono što oni misle da njima treba
Ljudima kojima je materijano najviše znaci duhovnost ih ne sprecava da rade i ovakve stvari
Kao prvo,nemoguce je da bilo ko dobije opkladu za tacan datum Hristovog dolaska jer ne postoji apsolutno nikakva mogucnost da bilo koje ljudsko bice zna taj podatak i ovo nisu moje reci nego samo upucujem na ono sto je On rekao...
Ono sto sam pitao jeste cisto hipoteticki a sa ciljem da vidim kako ti licno razmisljas o tome - ukoliko e dakle evo recimo danas dan Hristovog dolaska to ce onda biti kraj ovog sveta kada ce svako ljudsko bice dobiti platu za svoja dela stoga te ponovo pitam:

I sta ce im onda sav taj novac,kako mislis da bi ga trosili kada se sve ovo bude desavalo ???

Back
OSZAR »