autor:
N1 Beograd
|
22. maj. 2025. 18:09
Odbornik u Skupštini Bečeja Milan Bokun, čije dete pohađa školu u kojoj se danas obrušio deo plafona, kaže da je bio vrlo zabrinut kada je saznao šta se dogodilo, ali da srećom niko nije teže povređen. Za večeras u 20h zakazan je i protest ispred Gimnazije.
Bokun je za N1 rekao da je rošle godine padao crep sa ove škole na ulicu.
"Prolaznici su bili ozbiljno ugroženi. Ove godine pada plafon", ističe.
Dodaje i da je kao roditelj vrlo zabrinut i za svoje i za drugu decu da li je uopšte bezbedna škola.
"Ovo je samo jedno upozorenje da se očigledno ne vodi dovoljno računa o svim stvarima koje bi trebalo. Mi smo imali ovde posle pada nadsrešnice jednu inspekciju koju je naložio predsednik države. Ta inspekcija je donela zapisnik u kojem stoji da postoje pukotine i u plafonima i na zidovima i očigledno se ništa nije rešilo što se toga tiče. Zašto? Ostavljamo da pitamo i predsednika opštine koji kaže da izdvaja ogromna sredstva za prosvetu, kako je i sam rekao kada su otvarali taj kabinet", ističe.
Navodi i da je kabinet u kojem je došlo do obrušavanja dela plafona otvoren pre nešto više od godinu dana.
"Bio je čak i pomoćnik ministra prosvete da ga otvori. Kabinet je obnovljen, rekonstruisan. Očigledno da mi samo plaćamo skupu šminku i to vrlo lošu i kvalitetnu, a unutra ništa ne radimo", smatra.
Kaže i da je Bečej postao "jako opasan grad".
"Mi moramo da vodimo računa kada šetamo i prolazimo pored zgrada i pored objekata da li smemo da prođemo blizu", navodi.
Sve više objekata i ulica je, kaže, opasano skelama i žutim trakama.
Podsetimo, ranije danas obrušio se deo plafona u Gimnaziji u Bečeju za vreme časa, i tom prilikom je jedna učenica lakše povređena.
Večeras protest ispred Gimnazije
Zeleno-levi front saopštio je da će večeras u 20 časova biti održan protest ispred Gimnazije u Bečeju, navodeći da je kabinet u kom se obrušio plafon renoviran pre godinu i po dana, kao i da je predsednik opštine Vuk Radojveić tada rekao da se „svaki dinar uložen u obrazovanje, vraća višestruko u budućnost“.
„Sada se pitamo kome? Da li devojci kojoj je plafon pao na ruku, ili izvođačima radova koje je angažovala lokalna samouprava? Ovaj kabinet opasnosti je deo projekta od 200 miliona dinara za školske objekte u opštini Bečej“, saopštio je ZLF na društvenoj mreži X.
*******************************************************************************************************************************************
Сунце ти калаисано!