Да ли су једино климе довољне за хлађење станова лети?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Јесу

glasova: 1 100,0%
  • Нису

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    1

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
45.999

Очигледно никоме не смета нити икога занима што је симбол Београда Савски мост нестао,што нестају куће из старог центра града те што би се ико цимао око тек небитног дрвећа.
Да ли су климе довољне за хлађење станова лети?

Poslednja izmena:
У мом случају само клима - довољно сам високо да никаква хладовина не стиже до мене.
Ако ме дрвеће није заклонило за ових преко 40 година колико моја зграда има, тешко да ће то бити у скорој будућности.

Искрено, не знам ни да ли ово дрвеће које расте у околини има неку отприлике највећу могућу висину коју постиже.

У мом случају само клима - довољно сам високо да никаква хладовина не стиже до мене.
Ако ме дрвеће није заклонило за ових преко 40 година колико моја зграда има, тешко да ће то бити у скорој будућности.

Искрено, не знам ни да ли ово дрвеће које расте у околини има неку отприлике највећу могућу висину коју постиже.

Дрвеће служи да топлота не дође директно до земље и да не греје исту

Када се та топлота ограничи тада нема 'подгревања' ноћнога ваздуха одоздо ....

Тако да није битно да ли је твој прозод у хладу већ површина града покривенога зеленилом које је одмакнуто од тла ( значи не само трава )

Зеленило на терасама такође смањује површину бетона и цигле који се греје .. Цигле и бетон треба офарбати бело ....

На велики део површина требало је посадити брзорастуће мање дрвеће шибље и жбуње .. а мећу њима по једно дрво ...

Дрвеће служи да топлота не дође директно до земље и да не греје исту

Када се та топлота ограничи тада нема 'подгревања' ноћнога ваздуха одоздо ....

Тако да није битно да ли је твој прозод у хладу већ површина града покривенога зеленилом које је одмакнуто од тла ( значи не само трава )

Зеленило на терасама такође смањује површину бетона и цигле који се греје .. Цигле и бетон треба офарбати бело ....

На велики део површина требало је посадити брзорастуће мање дрвеће шибље и жбуње .. а мећу њима по једно дрво ...
Имам дрвеће око зграде, старо исто колико и она... Али то дрвеће је још увек три спрата ниже од мене.
Зидови се греју, ту нема помоћи.

Имам дрвеће око зграде, старо исто колико и она... Али то дрвеће је још увек три спрата ниже од мене.
Зидови се греју, ту нема помоћи.

Измислиш наномолекулски слој рефлектујућих полимера геостационане светлосне заштите и лансираш у орбиту ...

Измислиш наномолекулски слој рефлектујућих полимера геостационане светлосне заштите и лансираш у орбиту ...
Ако се нешто попут тога буде икада направило, то треба да буде постављено да спречава осунчавање полова... Ако се лед и снег тамо отопе, наша мора и океани ће бити нешто друго... Што ће последично да изазове велике промене у околини океана.

Back
OSZAR »