Да ли Срби иду истим путем као древни Израиљци?

Срби су без Бога репа без коријена. Једини смисао постојања српског народа је наша светосавска вјера.
Tako se možda ti osećaš, možda ti nešto fali, pa ti treba ta štaka?
Ja mogu i bez tih uvoznih bajki, naročito danas.

Bez tvoje ideje kako treba da se poštuje Hrist Bog.
Pošto si ti jedan od onih koji to znaju, a ostali koji misle da ga poštuju, ne rade to kako treba, pa njihovo verovanje ništa ne znači...bez obzira koliki procenat stanovnika Srbije oni verujući u Isusa čine.
Je l' tako? :mrgreen:
Не без моје идеје, без светоотачке идеје. Већина људи у Србији јесу декларативно православци, али колико је ту истинских вјерника који редовно иду на Св. Литургије, причешћују се, исповједају, посте постове, читају Јеванђеља и узрастају у вјери. Колико је оних који се опходе према другима како доликује хришћанима. Врхунац површне српске религиозности је набилдати се у теретани, истетовирати Острог преко пола тијела, објесити златну крстачу око врата и мрзити педере.

Не без моје идеје, без светоотачке идеје. Већина људи у Србији јесу декларативно православци, али колико је ту истинских вјерника који редовно иду на Св. Литургије, причешћују се, исповједају, посте постове, читају Јеванђеља и узрастају у вјери. Колико је оних који се опходе према другима како доликује хришћанима. Врхунац површне српске религиозности је набилдати се у теретани, истетовирати Острог преко пола тијела, објесити златну крстачу око врата и мрзити педере.
Napomenuo sam da nije originalno tvoja ideja.
Verujem da je tih aktivnih vjernika procentualno više nego u vreme SFRJ.
A koliko je onih površnih, nabildovanih, tetoviranih derpemrzitelja tada bilo i dolazilo u crkvu?

Ja živim pored crkve, dosta ljudi dolazi i to sve fini, skromni.
Ali očigledno da po tvom pogledu na današnjicu to ne pomaže pomaže puno.
Ispada da je tvoj genije od boga dao loše vlasti da bi dobio još gore vernike.

Napomenuo sam da nije originalno tvoja ideja.
Verujem da je tih aktivnih vjernika procentualno više nego u vreme SFRJ.
A koliko je onih površnih, nabildovanih, tetoviranih derpemrzitelja tada bilo i dolazilo u crkvu?

Ja živim pored crkve, dosta ljudi dolazi i to sve fini, skromni.
Ali očigledno da po tvom pogledu na današnjicu to ne pomaže pomaže puno.
Ispada da je tvoj genije od boga dao loše vlasti da bi dobio još gore vernike.
Па има и таквих наравно. Већина вјерника који редовно иду у цркву су такви. Али имаш масу декларативних вјерника који су хришћани само на папиру. Бог нас држи изнад воде због таквих људи и због наших студената наравно.

Па има и таквих наравно. Већина вјерника који редовно иду у цркву су такви. Али имаш масу декларативних вјерника који су хришћани само на папиру. Бог нас држи изнад воде због таквих људи и због наших студената наравно.
Čekaj, koliki je približno procenat Maki approved vernika u Srbiji?
I da li si ispratio predstavu u Nišu?

Ne znam koliko je takvih ljudi. Bog zna. Ja se nadam da ih je što više.

U Nišu nije bila predstava već protest.
Znači, pričaš napamet...ako nemaš pojma koliko ih ima, onda to tvoje "nedostojan vladar za produkciju dobrih vernika" nema osnovu, jer nemaš pojma koliko dobrih vernika imaš. Možda nedostojan vladar proizvodi mnogo više loših vernika i plan tvog boga (tj. tvoja ideja) propada?

Bila je predstava Ustav, kao deo programa protesta...šta si ti pratio?

Аха на то мислиш. Праштај. Толико се сусрећем са људима који делегитимишу протесте и називају их представама, перформансима и сл да сам помислио да си и ти један од њих.
Da li si ispratio predstavu i šta ti kao vernik imaš da kažeš o istoj?

Ali istovremeno smatraš da nas tvoj bog "drži iznad vode" zbog naših studenata u okviru čijeg protesta je izvedena onakva predstava?
Predstava u kojoj se pitaju 2kog to boga poziva naša državna himna".
Да, зато што је У ЦЈЕЛИНИ ПОСМАТРАНО студентски активизам екстремно позитивна појава која је пробудила Србију из зимског сна и анимирала стотине хиљада људи у борби за правду и одговорност. То што постоје неки који у оквиру протеста промовишу одређене погрешне идеје не умањује значај протеста као цјелине. Постоје многобројни студенти који иду на протесте са заставама на којима је Господ Исус Христос, на којима је Богородица или други светитељи. Постоје многи студенти који су исправно схватили и духовну димензију ових протеста. Рецимо на мом некадашњем факултету, студенти у блокади су по први пут организовали Светосавску академију и организовани одлазак на Св. Литургију.

Да, зато што је У ЦЈЕЛИНИ ПОСМАТРАНО студентски активизам екстремно позитивна појава која је пробудила Србију из зимског сна и анимирала стотине хиљада људи у борби за правду и одговорност. То што постоје неки који у оквиру протеста промовишу одређене погрешне идеје не умањује значај протеста као цјелине. Постоје многобројни студенти који иду на протесте са заставама на којима је Господ Исус Христос, на којима је Богородица или други светитељи. Постоје многи студенти који су исправно схватили и духовну димензију ових протеста. Рецимо на мом некадашњем факултету, студенти у блокади су по први пут организовали Светосавску академију и организовани одлазак на Св. Литургију.
Ti studenti sa zastavama su sklonjeni tokom izvođenja predstave, a ovi koji tvog boga nazivaju paganskim su dobili centralnu pažnju.
Čisto da posle ne bude, nismo znali ko je glavni...ko vodi, a ko je ovca.
Pazi da se ne iznenadiš jednog dana, kada ne bude onako kako bi ti voleo da jeste.

Ti studenti sa zastavama su sklonjeni tokom izvođenja predstave, a ovi koji tvog boga nazivaju paganskim su dobili centralnu pažnju.
Čisto da posle ne bude, nismo znali ko je glavni...ko vodi, a ko je ovca.
Pazi da se ne iznenadiš jednog dana, kada ne bude onako kako bi ti voleo da jeste.
Студената са вјерским заставама имаш на сваком протесту у значајном броју, а протести све више и више добијају аутентични национални карактер. Аутошовинистичке струје су све више и више потискиване од почетка протеста, а нарочито након што су плаћеници из СТАВ-а открили своје право лице.

Студената са вјерским заставама имаш на сваком протесту у значајном броју, а протести све више и више добијају аутентични национални карактер. Аутошовинистичке струје су све више и више потискиване од почетка протеста, а нарочито након што су плаћеници из СТАВ-а открили своје право лице.
Da je tvoj bog makar zagrmeo tokom izvođenja predstave, poisključivao im mikrofone, pa da ti verujem.
Ipak će pre biti da ga nije briga...a marketari će da traže šta im prolazi.

Nije baš tako, a tok protesta to i dokazuje.
Sačekaj da vidimo rezultate.
Čuo sam za jedan Vučićem komentar, sa nekog mitinga, gde se članovi Vulinove stranke doneli zastavu za svakog svog, pa se ovaj pitao da li je "SNS na njihovom mitingu ili oni na našem". Tako da dok nemaš uvid ko vodi proteste, kakav je sastav plenuma i slično, oni koji samo slede i mašu zastavama, slabu ti garanciju daju da će da bude kako ti zamišljaš i još manje da je to bogougodno.

Da ne pomisliš da kritikujem proteste, već tvoje selektivno navođenje činjenica.
Šta ti je milo, to ti se snilo.

Poslednja izmena:

Back
OSZAR »