Да ли ће се батерија телефона оштетити уколико је телефон целу ноћ на пуњачу?

Значи уколико је телефон цео дан или целу ноћ на пуњачу, да ли ће то утицати на батерију или се батерија може оштетити?
Neće - litijumske baterije imaju ugrađenu elektroniku koja to spreči, bez brige.

Neće - litijumske baterije imaju ugrađenu elektroniku koja to spreči, bez brige.

Sve zavisi kako radi ta elektronika. Kod mene na Samsungu ima opcija da ograničim punjenje na 80%. Tu stane i ne puni dalje. I to je najbolje rešenje za dugovečnost baterije. Jer ako svake noći puni do 100%, to će skratiti životni vek.

Јел то мислиш на новије телефоне.
Конкретно у мом случају је телефон из 2020.

Такође имам опцију да се пуњење паузира када је више од 80% и после настављено.
И имам опцију да се батерија напуни непосредно пре стварног пуњења, ово као смањује трајање једног пуњења, али продужује век батерије.

Значи уколико је телефон цео дан или целу ноћ на пуњачу, да ли ће то утицати на батерију или се батерија може оштетити?
Може ако се држи до пуне батерије сат и четрдесет минута да се прегреје пуњач и телефон са њим те са унутрашње стране пуњача цури нека тамна маса коју треба обрисати,камоли толико?

Back
OSZAR »