"Bilo je haotično": Slavni glumac optužen za višestruka silovanja, samo dan pre toga ovako govorio o braku sa pevačicom

Sensei

Master
Moderator
Poruka
89.616
Britanski komičar i glumac Rasel Brend suočava se sa ozbiljnim optužbama za seksualne delikte, uključujući silovanje, nepristojni napad i seksualni napad.

Navodni incidenti su se dogodili između 1999. i 2005. godine, a uključuju četiri žene. Brend je optužen za jedno silovanje 1999. godine u oblasti Bornmuta, nepristojni napad 2001. godine, oralno silovanje i seksualni napad 2004. godine u Vestminsteru, kao i još jedan seksualni napad između 2004. i 2005. godine.

On je negirao sve optužbe, tvrdeći da su svi njegovi seksualni odnosi bili sporazumni. Brend je pozvan da se pojavi pred Vestminsterskim magistratskim sudom 2. maja 2025. godine.

1743802261508.png

https://glossy.espreso.co.rs/poznati/holivud/236835/rasel-brend-optuzen-za-visestruka-silovanja

Inače, nove optužbe protiv glumca dolaze nakon što je u septembru 2023. godine pokrenuta istraga od strane "The Sunday Timesa" i "Channel 4 Dispatches", u kojoj su iznete tvrdnje o seksualnim napadima i emocionalnom zlostavljanju od strane Brenda.

On je tada negirao sve optužbe, tvrdeći da su svi njegovi seksualni odnosi bili "apsolutno uvek sporazumni". Brend će se pojaviti pred sudom 2. maja 2025. godine, dok istraga i dalje traje.

Ovako. Silovanje je možda i najgori zločin. Ne postoji ni opravdanje ni dovoljno dobra kazna za to. Ali mi je vrlo zanimljivo kako se često "prisjete" nečega što je bilo prije 20 ili 30 godina. I uvijek su u pitanju slavne i bogate osobe.

Ovako. Silovanje je možda i najgori zločin. Ne postoji ni opravdanje ni dovoljno dobra kazna za to. Ali mi je vrlo zanimljivo kako se često "prisjete" nečega što je bilo prije 20 ili 30 godina. I uvijek su u pitanju slavne i bogate osobe.
>Ali mi je vrlo zanimljivo kako se često "prisjete" nečega što je bilo prije 20 ili 30 godina. I uvijek su u pitanju slavne i bogate osobe.
m2r65ooei20e1.jpeg

Savremeno drustvo narocito zene relativizuju silovanje....
Da bi droljica ispala finija, ona navodi finjake na opasne situacije ili na cisto podvodjenje , a tu su i nove ekonomske mere ubedjivanja koje otezavaju uopste razlikovanje voljnog od nevoljnog...a narocito je tu trend da se zaebava i zeza partner...

Zekimo se ide do tog nivoa da bukvalno vise ne znas sta je pristojno da mislis o takvoj osobi..
Naravno tu postoje penicilini , tj muskarci koji lece takve zenske osobe, i zene koje lece takve muske osobe...bezobrazlukom...
I tako ih privode da se malo stavi lanac oko vrata...

Sa malim vaspitanjem , dolazi do nepostovanja suprotnog pola , a sa prekrsajima se desava da se umesto slobode javi strah...
Strah dalje usmerava vise ka sopstvenom polu i tu je interes homo grupe da siri strah od drugog pola...

Tako da je kao i sve u ovo vreme sve postalo manipulacija i navodjenje na svoju vodenicu , tzv asertivno delovanje..
Sta ce ti muskarac, mi zene smo nezne jedna prema drugoj itd itd...Ili pusti zene stalno nesto traze a ne znaju sta hoce, iskoristi te i prevari i odbaci , i tako se pecaju nesigurni, a su su i malo agresivniji pristupi , tetke zavode klinkice, a agresivniji muskarci nasilnici mlade gejchiche...

>Ali mi je vrlo zanimljivo kako se često "prisjete" nečega što je bilo prije 20 ili 30 godina. I uvijek su u pitanju slavne i bogate osobe.
Pa ima jedan dobar film skoro sam gledao , mislim da je o nekoj grupi rock, gde se tacno vidi kolika je mala granica izmedju grupike i silovanja i nesilovanja..
Ja znam za stvarne dogadjaje u Beogradu , kad je 90tak devojcica iz srednje skole namestalo svoje drugarice za silovanje....opakim momcima krimosima koji ih vode na picence u Moskvu ili tu po knezu...
Oni nisu patoloski silovatelji , znaci ne jure silovanje, ali nedaju da se izmaknes...
Dok znam i za Patris ekipu to je bilo strasno , CG su tada radili svasta, policija nije htela da reaguje, strahom paralisu brucoskinje a 3 bloka su bila brucoska u Patrisu , i tu je bilo svake godine po 30 40 i vise silovanja...naravno ni blizu da bude ijedno prijavljeno...sta ces , pokrijes se po glavi i placi nedelju dana i posle ti je to momak...bukvalno tako se resava stvar...

Muskarci a i zene u Srbiji uopste nisu gradjani nego su seljaci i seljanke, i poprilicno su nasilni...tako da ima puno problema ako hoces da ispravljas tu krivu drinu...
Ja sam jos imao funkciju , tj imao sam i moc da mogu da ih pocistim, ali to je odmah krenulo da mi stize sa svih strana, iz MUPa, iz SC , iz Vlade molbe, uveravanja, nisu stizale pretnje, jer je moja karta bila jaca , ali je bilo bas jako puno urgencija da se puste svi ti nasilnici na miru...a da ne ricam kriminalne veze...iz CG, pa je i tu morala da dodje moja intervencija da se smire...pravili mi par puta sacekusu u 7 ujutro, ali povucene su bile , posle kratkog razgovora sa grupom a znalo je da ih bude i 20 na mene jednog...

Tako da Srbija nije bas pitoma kako mislite vi puritanci...
A ko ima jaja on zna drugaciju Srbiju , dok puritanci obicno preteraju pa ostanu bez zuba ili bude svasta jednom i posle glumataju...

Sve su to zrtve zablude i zavlacenja, a ovo sto sad vidite u Srbiji je uzasno pogodno za razvoj takvih zavlacenja...svako zavlaci svakog..

Poslednja izmena:
Pa ima jedan dobar film skoro sam gledao , mislim da je o nekoj grupi rock, gde se tacno vidi kolika je mala granica izmedju grupike i silovanja i nesilovanja..
Ja znam za stvarne dogadjaje u Beogradu , kad je 90tak devojcica iz srednje skole namestalo svoje drugarice za silovanje....opakim momcima krimosima koji ih vode na picence u Moskvu ili tu po knezu...
Oni nisu patoloski silovatelji , znaci ne jure silovanje, ali nedaju da se izmaknes...
Dok znam i za Patris ekipu to je bilo strasno , CG su tada radili svasta, policija nije htela da reaguje, strahom paralisu brucoskinje a 3 bloka su bila brucoska u Patrisu , i tu je bilo svake godine po 30 40 i vise silovanja...naravno ni blizu da bude ijedno prijavljeno...sta ces , pokrijes se po glavi i placi nedelju dana i posle ti je to momak...bukvalno tako se resava stvar...
>opakim momcima krimosima
>ali nedaju da se izmaknes...
Šta je ovim hteo da kaže?

>strahom paralisu brucoskinje
Implicirajući da su brucoškinje osetile samo strah, a ne i ushićenje u određenoj poenti

>kad je 90tak devojcica iz srednje skole namestalo svoje drugarice za silovanje
Kako bih ovo trebao da protumačim, ne želim samo da kažem "woman moment"

Pa prvo , postoje kod muskaraca momenti postovanja prema sebi , animalno ali kao sto zene imaju svoju cud imaju i takvi muskarci , znaci ne moze ona da se zeza, hoce ovo ono , plate joj price, hoce da ide u drugi motel ili hotel, a onda tamo nece nista..nego dosla da gleda TV, tj pravi se naivna, e to takve grupe muskaraca ne dopustaju , ako te pozovu na drugo mesto da predjes, ako zenska predje, nema da kaze NE, to ne postoji...

Drugo
Naprednija zastrasivanja od onog imas li ti decka e sad ga imas....sta sta, nemoj ti meni ne, meni ne mozes da kazes ne...
Prilicno nasilna komunikacija i agresivna...i uplase se da ce da bude bivena ili silovana bez pardona pa sama submisivno pusti da je vodi gde hoce i na kraju bezvoljno radi sve sto on od nje trazi

Trece,
Bukvalno to sto pise, prva srednjoskola se zeza, ovo ono , misli zvekanasti , njih 2, njih 2 , hoce kod njih u sobe, u stan, ovo ono , superiska dok placa 1,2,3 picence u klubovima i kaficima, a onda kad ode kod njega kuci , on samo presece i siluje je ....treci put npr...
E onda se ona povuce, ne zeli vise da izlazi na pice sa njim, ali krene da hvali njih , jer se pre toga hvalila kako joj placaju pice i super je zabava svim svojim skkolskim drugaricama i sad nece da ispadne da je ela go..vanca.. i onda nastavi da hvali jos ako joj kazu , mogla bi da nabacis svoju drugaricu , ona nabaci iako zna da ce biti silovana...
Onda ta druga tako nastavi da radi za trecu i tako cesto ispucaju celo odelenje , obicno 1 godina, tad su jos nevine, masovno pucaju izmedju 1 i 2 neke pre neke malo kasnije, ali masovno je u tom periodu..

Pa prvo , postoje kod muskaraca momenti postovanja prema sebi , animalno ali kao sto zene imaju svoju cud imaju i takvi muskarci , znaci ne moze ona da se zeza, hoce ovo ono , plate joj price, hoce da ide u drugi motel ili hotel, a onda tamo nece nista..nego dosla da gleda TV, tj pravi se naivna, e to takve grupe muskaraca ne dopustaju , ako te pozovu na drugo mesto da predjes, ako zenska predje, nema da kaze NE, to ne postoji...

Drugo
Naprednija zastrasivanja od onog imas li ti decka e sad ga imas....sta sta, nemoj ti meni ne, meni ne mozes da kazes ne...
Prilicno nasilna komunikacija i agresivna...i uplase se da ce da bude bivena ili silovana bez pardona pa sama submisivno pusti da je vodi gde hoce i na kraju bezvoljno radi sve sto on od nje trazi

Trece,
Bukvalno to sto pise, prva srednjoskola se zeza, ovo ono , misli zvekanasti , njih 2, njih 2 , hoce kod njih u sobe, u stan, ovo ono , superiska dok placa 1,2,3 picence u klubovima i kaficima, a onda kad ode kod njega kuci , on samo presece i siluje je ....treci put npr...
E onda se ona povuce, ne zeli vise da izlazi na pice sa njim, ali krene da hvali njih , jer se pre toga hvalila kako joj placaju pice i super je zabava svim svojim skkolskim drugaricama i sad nece da ispadne da je ela go..vanca.. i onda nastavi da hvali jos ako joj kazu , mogla bi da nabacis svoju drugaricu , ona nabaci iako zna da ce biti silovana...
Onda ta druga tako nastavi da radi za trecu i tako cesto ispucaju celo odelenje , obicno 1 godina, tad su jos nevine, masovno pucaju izmedju 1 i 2 neke pre neke malo kasnije, ali masovno je u tom periodu..
Da li grešim ako hoćeš da kažeš da u ovome primeru ispadne da žene nemaju osećaj o sopstvenoj odgovornosti i razumevanju snošenja posledica svojih odluka, a takve grupe muškaraca to ne dopuštaju, obadve strane u tvom tekstu se ponašaju dosta instiktivno što daje bolji uvid u prirodno ponašanje obadva pola. Devojka je išla to te krajnosti da vidi dokle može da ga iskoristi, bez toga da raširi nogice, ali je naišla na malo prirodnijeg muškarca koji više razmišlja životinjski i instiktivno kao što si rekao, pa se posle "čude" šta se na kraju desilo. Deluje mi kao obična razmena usluga, samo što je devojka mislila da može tek tako da prođe bez da uzvrati onako onom stvari, a to kod ovih ne pali. Ni ja ne podržavam silovanje i sve to, ali tvoj primer baš i ne oslikava oprez u ženskoj psihi.

Posle 20 ili više godina a i daleko ranije ne postoje više nikakvi materijalni dokazi za silovanje i sve se svede na reč protiv reči. Prva moja supruga kao žena se bukvalno smeje kad čuje za one koje se posle 20-30 godina sete da su bile silovane. Pa valjda će u policiju otići odmah dok još postoje dokazi?
Ovo sve miriše na iznudjivanje love ili na osvetu iz ko zna kakvih razloga.

Procitaju, cuju negde, pa se sete sada pa ce i one.

Back
OSZAR »